Трима от петимата младежи, които бяха смазани в леката кола „Фолксваген Голф“ край Созопол в събота, все още са с опасност за живота в отделението по „Реанимация“ в Бургас. Сред тя е и 16-годишният син на кмета на село Поляново Ферад Хахирюмер – Мюмюн Мюмюнов, съобщи flagman.bg, като се позова на негови близки.В тежко състояние са и 27-годишният Мехмед Мустафов от Айтос и неговият връстник Антони Стефанов от Бургас. Шофьорът Енгин Адем на 20-години от село Поляново е с фрактура на бедрото и е настанен в отеделение „Ортопедия“ в МБАЛ-Бургас. Неговият баща е строителен предприемач и спешно се връща от Франция в България след тежкия инцидент със сина му. Пред близки хора Енгин казал, че най-вероятно е заспал над волана и не помни подробности за катастрофата. В отделението по Ортопедия е и 33-годишният Неждет Адем, пътувал на задната седалка вляво.

По данни на полицията причината за катастрофата е движение с несъобразена с пътните условия скорост, при която Фолксвагена се забива в крайпътно дърво в отсечката между бензиностанция „Петрол“ в Созопол и бензиностанция „ЛУКойл“ в Черноморец. Според приятели на петимата младежи те са отишли да се забавляват в Созопол и са се прибирали към Айтос, когато е станала трагедията.
Близки на младежите казаха, че издирват човекът, подал сигнал за инцидента на тел. 112, за да му благодарят за навременното пристигане на линейката.

Както БЛИЦ съобщи, лека кола „Фолксваген голф” буквално се размаза в дърво край Созопол през миналата нощ. Катастрофата е станала на прав участък и слаб трафик. В автомобила пътували петима младежи.