Поощрение, служебна благодарност, грамота и предметна награда за отлично изпълнение на служебните си задължения получи от името на главния прокурор Сотир Цацаров прокурорът от Русенската окръжна прокуратура Кремена Колицова. Наградата й бе връчена от апелативния прокурор на Велико Търново и бивш окръжен прокурор на Русе Огнян Басарболиев.
Прокурор Колицова се сдоби с високото признание след всеотдайна работа по делото срещу бившата областна управителка на Русе от времето на тройната коалиция Мария Димова. Както е известно, на 1 юли Димова бе окончателно осъдена на 3 години условно с 3 години изпитателен срок. Тя и оценителката Радка Настева ще трябва да платят 647 600 лева, с които са ощетили държавата след скандалната заменка. При неизгодната сделка резиденция „Липник“, която се простира на около 5000 кв.м и струва 1 032 800 лева, беше разменена срещу 5 апартамента от 295.28 кв.м на стойност 385 200 лева.    
„Това е значимо и едно от малкото дела срещу лица с високо положение в държавната администрация, завършили с осъдителна присъда. Лично прокурор Колицова е водила разследването по него, като е разпитала 39 свидетели, повечето от които в София, изискала е множество документи и е назначила 4 експертизи“, обърна внимание апелативният прокурор. Басарболиев посочи, че въз основа на разследването си Колицова е обвинила Мария Димова в сключване на неизгодна сделка и длъжностно присвояване, а оценителката Радка Настева и петима служители от областна администрация - в изготвяне на документи с невярно съдържание. Димова бе наказана и за това, че е присвоила мебели и вещи за 22 653 лева от обзавеждането на резиденцията, които нейни подчинени били бракували, макар изобщо да не били за изхвърляне.
Апелативният прокурор припомни и дългия път, по който е минало делото - след 2 оправдателни присъди на 2 инстанции, Върховният касационен съд е върнал казуса с указания изправените пред съда да бъдат осъдени. Като оцени постижението на Колицова като постижение и за прокуратурата, Басарболиев пожела и на останалите си колеги да заслужат това доверие на главния прокурор.
Прокурор Колицова започна речта си с благодарност към журналистките Габриела Стефанова и Ирина Матева за смелостта и честността да публикуват във вестник „Утро“ материали за действията на областната управителка. Тя обясни, че делото срещу Мария Димова е започнало именно от разработките на двете репортерки, които на страниците на вестника разказаха за престъпната дейност на действащата по времето на публикациите областна управителка по замяната на резиденция „Липник“ с апартаменти в комплекс „Дунав“. 
„Благодаря на Огнян Басарболиев за съдействието покрай разследването, което водих сама 1 година и половина и за помощта при изготвянето на обвинителния акт. Благодаря и на тогавашния директор на полицията Светослав Първанов за подкрепата и помощта. Благодаря на колегите за вниманието и им пожелавам да имат смелостта и търпението да разследват подобни дела срещу подобни обвиняеми. Не знам дали в България има друга влязла в сила осъдителна присъда на областен управител, но в Румъния има 25 осъдени областни управители. Доста сме далеч от това число“, заяви още прокурор Колицова.
Тя получи много поздравления и цветя, сред които букет от заместник окръжния прокурор Мирослав Маринов.