Една от големите надежди на пловдивския бокс – Александро Мораро бе открит обесен в дома си в Букурещ снощи. 22-годишният боксьор е с румънски корени, но дълги години е живял в Пловдив и бил възпитаник на спортното училище. Негов треньор бе легендарният Иван Киряков, съобщи TrafficNews.bg.

Младежът е живял до миналата година в Пловдив и работел в пловдивска фирма. След това заминал за Букурещ, където отворил малък склад за хранителни продукти. Продължавал да тренира сериозно.

„Беше момче с желязна дисциплина и стоманена психика. Никой не е очаквал да направи подобно нещо“ коментира негов приятел.

Няма съмнения, че Алекс сам е посегнал на живота си, тъй като жена, която живеела в съседна сграда е станала неволен свидетел на ужасния край на момчето. Тя видяла как младежът провесва някакво въже през рамката на прозореца и решила , че ще тренира, защото често го виждала да загрява.

След това обаче той направил примка и я преметнал през врата си. Съпругът й хукнал към жилището на Александро, но вратата била залостена. Докато успеят да я разбия, той издъхнал. Младежът не е оставил предсмъртно писмо.

Назначена е експертиза, която ще установи дали преди смъртта си Мораро е вземал някакви вещества, които да са дали отражение на психиката му.

В Румъния младежът имал приятелка, която е била при него часове преди смъртта му.