Разследване на смъртта на мъж, вманиачен в събирането на оръжия, чието разлагащо се тяло бе открито в автомобил миналата седмица направи странен обрат, след като стана ясно, че годеницата на покойния вярва, че той е бил наполовина човек, наполовина извънземен, който е бил изпратен на Земята, за да спаси човечеството, докато работи като таен агент. Останките на 60-годишния Джефри Алън Лаш бяха открити миналия петък в паркирана кола пред дом в Пасифик Палисайдс.Когато полицията в Лос Анджелис претърсила дома на годеницата на Лаш, Катерин Неброн, те намерили над 1200 оръжия, оценени на близо 5 милиона долара и над 6.5 тона муниции. 

Първоначално Лаш бе описван от семеен приятел като странен самотник, но в сряда, неговата история стана още по-странна. Изглежда, че 60-годишният колекционер на оръжия е убедил своята годеница и асистентката й Даун ВадБункер, че той е хибрид между извънземно и човек, който работи под прикритие за тайните служби на САЩ. Майката на ВадБункер, Лора каза пред KTLA, че семейството все повече се притеснявало за психическото й състояние. „По-зле е от филм като Зоната на мрака. Преживяхме ада”, споделя Лора. 

Лаш припада на 4 юли на паркинг в Санта Моника пред очите на своята 39-годишна годеница. Мъжът е имал проблеми с дишането, но е отказал да бъде закаран в болница и е починал. Вместо да повикат полиция, Неброн и личната й асистентка сложили трупа му в багажника на джип и отпътували за Орегон. 

Едва две седмици по-късно адвокат, представляващ Неброн, се обадил в полицията и съобщил на властите за разлагащото се тяло. По думите на адвокат Харлън Браун каза, че Неброн и ВадБункер са смятали, че Лаш е таен агент с извънземен произход, чиято мисия била да спаси човешката раса. 

Неброн е казала на адвоката, че не е съобщила на полицията за кончината на Лаш, защото е помислила, че неговите хора от разузнаването ще дойдат и ще приберат тялото му. 

От полицията на Лос Анджелис заявиха пред The Los Angeles Times, че оръжейните запаси на Лаш са частна колекция и няма доказателства той да се е занимавал с нелегална търговия на оръжия. Повечето от оръжията дори не са били използвани нито веднъж.