Жената на издирвания за убийството на служителя на „Агромах” Н. виев на АМ „Струма” санданчанин Емил Първанов-Ембака - Десислава, е задържана за 24 часа заради открит трактор с пренабити номера на шасито и фалшиви документи за него, които са на нейно име.След успешна разработка на санданските ченгета голямата машина на стойност около 200 000 лв. е открита в местността Мацкова градина, скрита в хале, собственост на бизнесмена Георги Цветков, с прякор Чалъма, който има цех за производство на мебели и отдава халета под наем. Тракторът, който е зелен на цвят, е марка „Джон Диър“.

Санданчанинът Йордан Сезанов-Чука също е бил задържан в полицейското управление в Сандански, той е шофирал трактора до халето-скривалище. След 24 часа арест вчера следобед Й. Сезанов-Чука и Десислава са освободени от полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

Късно днес се разбра, че укритият от жената на Ембака трактор е същият, който е откраднат от арендаторката от Горна Баня. Жената на Ембака е преместила крадената машина преди 9 дни в халето, което наела от Г. Цветков-Чалъма.