Кметът на Ботевград Георги Георгиев влезе в груба разпра с фоторепортера на botevgrad.com Радослав Маринов, алармира сайтът.

В 11.49 часа днес Маринов получил обаждане от номер, който безспорно е на Георги Георгиев. Градоначалникът не се представил, а направо започнал да отправя обидни квалификации към него. Фоторепортерът веднага пуснал телефона си на високоговорител. Така и друг човек станал свидетел на вулгарните думи, прозвучали отсреща: „Мръсно к...е, спри да ми снимаш джипа, че ще те вкарам там, откъдето си излязъл, но седалищно!", пише botevgrad.com.

Снимките, предизвикали гнева на кмета, показват как джип BMW X6 с регистрационен номер СО 9779 АС, в нарушение на Закона за движение по пътищата, е паркирал на пешеходна пътека в черноморския курорт Китен, където градоначалникът отмаря в компанията на свои хора.

Фотосите са направени от жител на Ботевград, който ги е изпратил на фоторепортера на botevgrad.com, а той ги е публикувал на страницата си във Фейсбук.

Веднага след телефонното обаждане Радослав Маринов е подал жалба в Районна прокуратура – Ботевград за отправени обиди и заплахи.

Това е втора проява на агресия от страна на Георги Георгиев към фоторепортера Радослав Маринов. Преди две години кметът на Ботевград безпричинно счупи фотоапарата на Маринов, но успя да се измъкне безнаказано с помощта на свидетели – общинския съветник Николай Велков – Шопа и пазача на ротондата.