„Съжалявам” - само това промълви в съдебната зала Александър, единият от двамата младежи, обвинени в опит за убийство над 3-годишния Христо, предаде Нова телевизия.Приятелят му Патрик остана безмълвен. Ще останат ли за постоянно в ареста момчетата - това решава Софийският градски съд.

Според адвоката на Патрик трябвало да се разграничи ролята на клиента му и тази на Александър. Според него вината на Патрик била много по-малка.

Защитникът на Александър пък заяви след заседанието, че в медицинскатаекспертиза пишело, че на детето са причинени травми временно опасни за живота и постоянни за здравето, което било средна телесна повреда, съобщи "24 часа".

Фактът, че двамата извикали на помощ съседката говорил, че не са направили опит за убийството на малчугана, защото опит за убийство означавало деянието да е недовършено по независещи от тях причини.

Междувременно 3-годишният Христо, който беше пребит почти до смърт от двамата 18-годишни младежи, е излязъл от комата около 8.00 ч. в четвъртък сутрин, за което БЛИЦ съобщи.

Първите думи на момченцето били "Мама, мама". Майката – цигуларката Невена Ваклинска, е била допусната да види сина си.