Лудогорец стана за резил, сбогувайки се рано-рано с Шампионска лига. Разградчани загубиха от Милсами и на реванша в Молдова, отстъпвайки с 1:2. Българският първенец изненадващо падна у дома преди седмица с 0:1, но и днес се изложи и след общ резултат 1:3 от двата двубоя е аут от Европа още през юли.

Крахът най-вероятно ще коства главата на португалския треньор Бруно Рибейро, който демонстрира самочувствие преди решителния мач, обяснявайки как Лудогорец е фаворит и ще елиминира Милсами. Молдовците обаче приземиха звездната селекция от Разград и напълно заслужено са в третия квалификационен кръг.

За реванша в Молдова Бруно Рибейро потърси промяна, залагайки от първата минута на изтърпелия наказанието си Марселиньо, както и на румънеца Андрей Препелица и Вандерсон. Последният отбеляза единственото попадение днес. Вандерсон откри резултата в 27-ата минута, вдъхвайки надежди на българите. Молдовците обаче бързо изравниха. Не беше изминала и минута, когато Георги Андроник направи 1:1, а в 89-ата резервата Петру Рацу довърши Лудогорец за крайното 2:1.

В заключителните минути Лудогорец дори игра с човек повече заради червен картон на Андрей Кожокари в 72-ата. Въпреки численото предимство тимът на Бруно Рибейро така и не успя да намери пътя към вратата на Милсами.


МИЛСАМИ - ЛУДОГОРЕЦ 2:1
0:1 Вандерсон (27), 1:1 Георги Андроник (28), 2:1 Петру Рацу (89)