Истинското достойнство на човека се открива в непривични ситуации, в онези мигове на мрак, когато, въпреки че поражението изглежда неизбежно, се постига победа. Астроконфигурациите за периода 20-26 юли 2015 г. приличат на опасно буйна река, осеяна с канари, бързеи и водопади.Дешифрирането и интерпретацията на звездните взаимодействия позволяват на надарените с интуиция почитатели на изкуството на астрологията спокойно да се гмурнат във въртопите вода и да се издигат с тях, да комуникират с опасните течения и увличащи водовъртежи и да останат в хармония – без страх и без гняв, че такава буйна река пресича пътя към тяхната цел. Защото звездите към края на седмицата ще се развихрят с решимостта и мощта на торнадо...

Максимумът на буреносния контакт между Марс и Уран е в събота, 25 юли, като обхватът му на действие започва поне от 10 юли и ще продължи поне до 31 юли (реално до 5 август). Това е период, когато звездните енергии задействат стреса и нервното напрежение. Това може да доведе едновременно до припряност и нехайство, до лесно възпламенима избухливост и до логично последвалите ги инциденти, социални вълнения или стачни действия, които да нарушат разписанията. В тази връзка, при пътувания, планирани за 24-27 юли, независимо с какъв вид транспорт, необходимо е да се търси актуална информация отразяваща евентуално настъпилите промени! Не само пътуванията крият риск от ициденти. Има и опасност от избухване на пожари, както и от нарушения в трафика, поради непредвидени атмосферни смущения или други природни вълнения. Нетърпението, както и желанието да се наложи собствената воля и собствените виждания на всяка цена, при това – веднага, тук и сега, могат да причинят ожесточени спорове. Такива спорове за секунди могат да ескалират в прояви на най-неочаквано и брутално насилие! Опасността е най-голяма в събота, 25 юли 2015 година, като повишен риск от битова престъпност на основата на ревност, завист или отмъщение съществува и за дните около 25 юли – 24, 26, 27 юли. Всъщност, цялата седмица е неспокойна и буреносна, независимо от привидно хармоничната и благодатна астроконфигурация с участието на Сатурн. 

Този безпощаден крал на ограниченията, дисциплината, но и на стабилността, винаги си остава взискателен. Астроконфигурацията с негово участие улеснява случването на решението. С други думи, ако решението вече е взето и то е незабавно уволнение или друг тип раздяла, вероятността тези уволнения, оставки, съкращения или други подобни да се случат на и около 20-21 юли 2015 г. е много висока! И ще е наистина твърде наивно да се търсят зад тези неблагоприятни събития само външни причини! Важното е не толкова да не паднеш, а бързо да станеш! “Понякога е по-мъдро да отстъпиш. И все пак, нека в мигове на отстъпление причината не бъде в полета на стрелата, а в природата на стрелеца”. Като заговорихме за стрелеца, боравенето с огнестрелно ръжие, с остри или режещи предмети, с електроуреди изисква концентрация и повишено внимание, за да се избегнат нежелани събития.
През цялата седмица и особено в дните около 25 юли 2015 г. Може да изпитваме силен вътрешен подтик да действаме импулсивно и да се включваме в безразсъдни рискове. Политиците, дипломатите, финансистите, правоохранителните и разследващите органи, военните, полицаите, електроинженерите, както и компютърните специалисти ще имат много грижи, неочаквани проблеми и куп непредвидими ситуации.

А дали тези “нажежени” астроконфигурации имат своите хубави страни? Без съмнение! Може да се каже, че сега чувстваме прилив на храброст. И сме достатъчно смели, когато трябва да се справим с това, което животът неочаквано ни поднася, действайки не само решително, а и в синхрон с брилянтната Интуиция, която сега работи със светлинна скорост! Да си дойдем на думата! Прозренията, точните предчувствия и вдъхновението са сред най-чудесните подаръци на звездите за периода 20-26 юли 2015 година.
Страховитите опасности от инциденти, аварии, повреди, социални вълнения, свръхнапрегнати или ултимативни отношения между делови партньори са факти, с които е повече от мъдро да се съобразим! Как? Като подготвим, доколкото е възможно, навременен отговор! Навременният отговор изисква да развием известна чувствителност, която позволява надвисналата буря да се усети преди да са паднали първите капки.

И така – има страховити астроконфигурации, но астрологията ни е предупредила навреме за тях! По-важното е, че са налице и златни шансове за Прозрения, точни предчувствия и вдъхновение! Налице са чудесни астроусловия за научни открития в областта на електрониката, астрономията, квантовата физика, екологията, когнитивните науки, в областта на електричеството и магнетизма, както и в науките, изучаващи по-бурните природни процеси, като ураганите, земетресенията, вулканите, които определено ще дадат знак, че трябва да бъдат изучавани от още една, по-необикновена гледна точка: как масовата проява на силни чувства се отразява на фината енергийна структура на Природата? Очевидно ще станем свидетели не само на “Новите хоризонти” на Плутон и Харон, на новите субчастици, рожби на Адронния колайдер, но и на смайващи открития в областта на контролираното насочване на нервните импулси по предварително зададени пътища от невронната мрежа. Което си е супер! А дали може да се заобиколи работата на логически контролираната и вероятно с възможност за манипулиране невронна мрежа? Отговорът е “ДА”. Дава го милиардерът сър Ричард Брансън, собственик на конгломерата Virgin Group, който твърди, че винаги взема решения, свързани с хора или бизнес предложения в рамките на 30 секунди, тоест преди да може да направи логична оценка на ситуацията. И каква е връзката на този факт с настоящите астротенденции за периода 20-26 юли 2015 година? Връзката е елегантна и идеална! Някои традиционни астрологични школи оставят впечатлението, че едва ли не движението на планетите е причината за най-неразрешимите проблеми, срещу които се изправяме в живота. Сякаш астрофакторите несправедливо ни атакуват, за да попречат на нашите най-добри намерения – и основната цел на астрологията е да ни даде информация как да надхитрим тези коварни, заплашващи сигурността ни сили! И за целта просто трябва да се придържаме към “добрите” дни, когато стартираме важни проекти и да избягваме да предприемаме значими за нас действия по време на “лошите” дни... Такъв поглед към нещата може да внася чувство на страх и фатализъм – особено, когато чуем за страховитите опасности, които носи тази седмица Уран, комбиниран с Марс! По-авангардно погледнато - Истината е, че динамиката на планетите е символично отражение на обстоятелства, активирани в нашата психика. Което означава – внасяне на много по-голяма лична отговорност по отношение на Избора, който правим и на резултатите от този личен Избор. Да, по-лесно и удобно е само да сочим с пръст “виновниците” за катастрофите – примерно, Уран, Марс или Плутон...

Връщайки се отново към астроконфигурациите за периода 20-26 юли 2015 г. може да се каже, че сега силно са активирани енергиите на Уран – богът на неочакваното, на бунтовете, но и на научните открития, на приятелството, на хуманизма, на Прозрението, Вдъхновението и Интуицията. Силно активираните енергии на Уран, независимо от страховито-предизвикателно-провокативната астроконфигурация, в която той участва с храбрия Марс, засилва Интуицията, изстрелвайки я на зашеметяващо високи орбити, даващи мигновено Прозрение – онова Прозрение в рамките на 30 секунди, за което говори и на което се обляга милиардерът сър Ричард Брансън.

И така – да проследим как представителите на съответните зодии ще оползотворят някои от по-благоприятните условия за влизане в резонанс с Интуицията, даваща чудесни решения на базата на инстинктите и вдъхновението.

ОВЕН
– Звездите подкрепят родените на и около 18-19 април. Родените в рамките 8-18 април трябва да търсят оригиналнен подход на ярки предизвикателства, особено към края на седмицата.

ТЕЛЕЦ
– за Телците се задават по-сложни времена, поради ретроградния ход на Венера (25 юли - 6 септември 2015 година). Необходимо е повечко внимание към финансовата сфера, любовния живот и юридическите казуси! На добри шансове за напредък може да се зарадват родените 20-25 април.

БЛИЗНАЦИ
– Сред любимците на Фортуна се нареждат родените около 21-26 май. Внимавайте с деловите партньори от чужбина. Могат да Ви “сервират” неочаквани и смущаващи финансови сюрпризи. Предупреждението се отнася до всички Близнаци.

РАК
– Възможни са сюрпризи в кариерата и финансовата сфера! Шансовете да влезете в резонанс с тайнството на парите са благоприятни през целия период, особено ако влагате вдъхновение на работното място. Участието в различните лотарийни игри може да се окаже не само приятно лятно развлечение, но и много успешно!

ЛЪВ
– На 23 юли Слънцето навлиза в Лъв. Царствените Лъвове, които напоследък минават през драматични перипетии, най-сетне “сядат на трона”. Внимавайте с влиятелните делови парньори от чужбина, а и в страната – предизвикателствата остават! С удоволствие биха Ви свалили от власт! Късметът по отношение на парите ще “кацне” на рамото на онези Лъвове, които са се посветили и са отдадени докрай на работата си. Просто я обичат. Малко труден, но все пак късмет, може да споходи Лъвовете, родени 18-20 август.

ДЕВА
– Навлизате в период, когато е по-мъдро да действате по-задкулисно. Като цяло, за Вас първите дни на периода 20-26 юли ще са успешни, включително и във финансов план. Възможно е да получите тайнствена подкрепа от страна на могъщи фигури, които не държат да афишират огромното си влияние. Участието в игри на късмета също може да Ви донесе радостни преживявания.

ВЕЗНИ
– Венера е водещ фактор при Вас и промяната в посоката на видимото й движение явно ще се отрази на кариерата, бизнеса и на любовния Ви живот в периода от 25 юли до 6 септември 2015 година. Ще действате изключително пресметливо, хладнокръвно, тайнствено и на моменти неочаквано агресивно. Трансформирайте енергията на страховитите астропредизвикателства. Превърнете тази енергия в сюрпризи, носещи благополучие в деловите партньорства. Действайте оригинално, като рязко и неочаквано смените курса, действайки по начин, неизпробван досега. В началото на седмицата мощни фигури може да застанат на Ваша страна, което ще Ви донесе по-светли хоризонти и финансови ползи.

СКОРПИОН
– “Звездите предполагат, но Бог разполага”... В началото на седмицата Той видимо е на Ваша страна. През първите дни на периода може да поставите въпроси за израстване в кариерата, за повишение на заплатата. Бъдете внимателни към здравето – своето, на роднините, а и това на домашните любимци. Възможни са изненади по отношение на важни юридически казуси или в контактите с чуждестранни делови партньори! Подгответе си диамантени аргументи. Не са изключени промени в работата! Шансовете в различните игри на късмета са значителни!

СТРЕЛЕЦ
– От 11 август 2015 г. ще се радвате на могъщата подкрепа на Юпитер, особено по отношение на кариерата. В началото на седмицата разширете и задълбочете деловите и приятелските контакти с чужбина! Непременно го направете! Ще останете удивени от благоразположението на силни фигури към Вашите ентусиазирани идеи. Възможни са предизвикателства по отношение на любовта и децата. Пътувайте с повишено внимание! Пазете се от летните вируси. Погрижете се за банковите кредити! Участието в лотарийните игри може да се превърне във вълнуващо приключение!

КОЗИРОГ
– Кога, ако не сега и кой, ако не Вие, драги Козирози... Именно Вие в началото на седмицата имате златни шансове за сключване на “сделката на века”! Могъщи приятели ще Ви “ударят едно рамо” и някои притеснения във финансовата сфера ще се заменят от едно по-хармонично състояние на финикийските знаци. Но! В никакъв случай не отслабвайте вниманието си по отношение на баланса между приходи и разходи! Финансовият сектор продължава да е предизвикателство за Вас и са необходими планини от оригинални идеи и нетрадиционни подходи, за да постигнете по-успешен баланс в тази чувствителна за Вас област. Разумното участие в различни конкурси или лотарийни игри може да има доста благоприяен ефект и да повиши усещането Ви за комфорт и сигурност.

ВОДОЛЕЙ
– На пръв поглед за Вас седмицата ще бъде силно предизвикателна, със силно изразен позитивен максимум в началото на периода 20-26 юли 2015 година. Заложете на Интуицията, на Прозренията, на Вдъхновението, без да пренебрегвате предупрежденията за повишено внимание при шофиране и всички видове пътувания. Предстоят неочаквани промени в работата. Можете да продължите да разчитате на подкрепата на влиятелни фигури, а и на покровителството на звездите. Това ще се изяви особено по отношение на парите, идващи по линията на различни видове договори и дългосрочни споразумения.

РИБИ
– Въпреки че финансовата сфера е предизвикателна, като цяло духовната и материална подкрепа по линията на деловото взаимодействие с чужбина е изразителна и Ви носи известно чувство на сигурност. През първите дни на периода работата и високата оценка на шефовете на Вашите таланти и усърдие ще Ви донесат истинско удовлетворение. Рибите, родени 18-20 март могат да разчитат на доста приятни емоции, свързани с участие в разнообразните лотарийни игри.

ПОНЕДЕЛНИК, 20 ЮЛИ -
Днес оцветяваме мислите си в чувства. Това е необходимо условие за изпълнение на желания. Защото изобщо не е достатъчно да си помислим: “Искам днес със скреч карта от лотарийна игра да спечеля 100000 лева. С пет хиляди ще си изплатя банковите кредити, с пет хиляди ще се издължа на еди кой си, с 90 000 ще си купя апартамент”. Както се посочва в океана от литература, посветен на положителното мислене, получава се нещо като подарък, скрит в кутии, поставени една в друга – налице са няколко желания. Искаме жилище, искаме да сме изрядни към финансите... Следователно желанието ни да спечелим от лотарийните игри реално представлява условие за изпълнение на огърлица от други желания. Авангардните психолози твърдят, че трябва да работим поотделно с всяко желание – ново жилище, нов бизнес, нова жена ... И да си задаваме въпроси: За какво ми е луксозен апартамент? Примерен отговор: За да се отърва от шумни съседи. Следващия въпрос: Какво ще се случи, когато моето желание се изпълни? Отговорът може да бъде нещо от рода – ще чувствам щастие, че сегашните съседи няма да нарушават личното ми психическо пространство. Ще дишам спокойно, без аурата ми да се преплита с тяхната. Ще чувствам щастие, дълбоко удовлетворение, ще изпитвам задоволство. Голямо задоволство, защото ще дишам свободно. Ето това е! ЩЕ СЕ ИЗПИТА ЧУВСТВО! Е, при такъв подход участието в приятните игри на късмета има смисъл! Дали средствата ще дойдат по линията на сключен изгоден договор, от ново и добре платено назначение, дали от лотарийна игра – Божа работа! Важното е добре да формулираме нашето желание – то да е основата, а не условие за чувството, което изцяло ни завладява, когато мечтата ни се е сбъднала.
Днес с Луна в Дева на повърхността на нещата бързо анализираме, класифицираме и “лепим етикети”. Започнем ли да изследваме различните поднива на живота (бизнес, сбъдване на мечти, любов), виждаме първо, че класифицацията е променлива величина и второ, че тя е ограничение, наложено от предразсъдъците и предубежденията ни върху реалността на ситуацията, предмета или отсрещната страна – колега, делови партньор... Иначе казано, важното е в понеделник, 20 юли, да не ограничаваме сами шансовете за растеж, напредък и развитие, на базата на предубеждения. Сега търсим от другите насърчение и съгласие, като че ли съгласието ни дава своего рода сигурност. Търсим сигурност поради неочакваните предизвикателства, породени и от Уран и Нептун. Сигурността не може да дойде отвън, а само по пътя на вътрешни разумни и оригинални решения на проблемите. Добре е и честно да се запитаме - откъде идва тази несигурност? В общи линии, най-вероятно ще открием, че тя възниква поради несъответствие между нашата уникалност и стандартните представи за успех, които обществото упорито налага. С други думи, ако днес не се боим да бъдем различни, да отстояваме оригиналните си виждания и законните си права и финансови интереси, шансовете за късмет, за напредък в кариерата, а и в личен план са чудесни! Астроусловията към края на седмицата са много по-непредсказуеми, отколкото в началото. За да се реализират уникалните идеи, едно от важните условия е да се шофира с повишено внимание и днес, и през цялата седмица!

ВТОРНИК, 21 ЮЛИ -
Според класиката в астрологията, вторник е под влияние на войнолюбивия и страстен Марс. Глифът на Арес, окръжност с излизаща от нея стрела, освен фалически символ на мъжествеността, представя стилизирано меч и щит – Марс е не само нападател и агресор, но и защитник. Покровителствените енергии на Марс (сега той е в Рак) днес добре се съчетават с тези на Слънцето, Сатурн и, донякъде, на Юпитер. Тази комбинация позволява да се устремим настойчиво към успехи. Не бива да се увличаме прекалено от идеята, че благоприятните конфигурации с участието на Кронос (Сатурн) са изцяло положителни – фактът е, че Сатурн дори при позитивни ситуации си остава Сатурн. При условие, че е извършено предварително всичко необходимо за победа, във вторник може да се реализира стабилен напредък. Днес до 12:30 ч. и след 17:00 ч. звездите ни позволяват висока продуктивност. Чувстваме се стабилни, борбени, ентусиазирани, с едно растящо чувство на себеуважение, подсилващо позабравеното ни възхищение пред чудото, наречено Живот! Другите долавят нашата стабилност. Тя ги привлича. Това е гаранция за подписване на важни споразумения и сключване на желани сделки. Във вторник, 21 юли, способността ни за концентриране на усилията е повишена, а самодисциплината е постижимо състояние. Астротеоретично днес по отношение на кариерата някои хора със задоволство може да узнаят, че шефовете отдавна ги наблюдават и сега им предлагат повишение. Дори това признание да е позакъсняло, човек може да го приеме, радвайки се на възможността да се запознае с нови хора и нови приятели. Съветът на звездите е - ако има възможност, днес е добре да се приемат нови оферти, да се сключват големи следки, да се подписват перспективни споразумения. Следващите добри астровъзможности за напредък в бизнеса, любовта и кариерата се очертават да са от 7 до 15 септември 2015 година. При това, с много уговорки! Времевият пояс от 12:30 до 17:00 ч. астротеоретично е неблагоприятен за пресконференции, за преговори, за договаряния и подписване на важни финансови документи. И още едно предупреждение – вече споменах, че независимо от благоприятната астроконфигурация, Сатурн винаги си остава Сатурн. Иначе казано – ако дадена професионална, международна, институционална, здравословна или финансова ситуация “виси на косъм”, във вторник “този косъм може да се ... скъса”! С други думи, там където има сложни обстоятелства по отношение на кариера, проекти, плащания, здраве, е необходимо да се предприемат съответните превантивни мерки! А дали днес, вторник, има условия за късмет? Да, има! Като цяло, (мъдреците твърдят така), късметът е резултат – проява на синхроничност между наличието на висока енергия в тялото и цялостна позитивна нагласа към живота. Някои хора получават радостно удовлетворение просто от самото участие в лотарийни игри. Независимо от възрастта, от кризата и грижите, това са ведри хора, очакващи късмет, защото вътрешно са убедени в успеха. Мнозина дори не осъзнават, че очевидно имат връзка с високо енергийно захранване от самия Източник. Мъдреците твърдят, че такова захранване е способност, която мнозина притежават, но малцина я използват съзнателно. Доста книги за силата на позитивните мисли са единодушни, че култивирането и поддържането на високи нива на вътрешната позитивна енергия съдържа част от тайните на късмета и благополучието. Според легендите, човек първо трябва да се успокои и да погледне към онова, което го заобикаля. Повечето от нас рядко обръщат внимание на нещата и хората, които са наоколо. А критерият, мерилото дали сме свързани с високата енергия, с Източника на тази енергия, е чувството ни за красота. Както и да изглеждат нещата първоначално, ние винаги съзнателно, преднамерено и целенасочено можем да видим повече красота в заобикалящия ни свят. Внимание! Степента на красота, която забелязваме е мярката за това колко Божествена енергия приемаме вътре в нас. Мъдреците твърдят, че късметът е мигновена, неосъзната синхронизация между безкрайното изобилие от възможности, с високото ниво на нашите подсъзнателни и радостни очаквания. И така – днес, вторник, може да разчитаме на успех и късмет не само в различните лотарийни игри, но и в делови и личен план, ако използвме могъщата сила на нашата визия и нашите позитивни очаквания. Които да се излъчват от нас като постоянна молитва.
СРЯДА, 22 ЮЛИ -
През първата половина на деня има достатъчно благоприятни условия за изразителен прогрес в работата, бизнеса, както и за успешна реализация на сериозни планове и проекти. Може да се разчита на подкрепата на влиятелни делови партньори, колеги, приятели. Някои наболели проблеми предиобед могат да намерят добро решение. Възможни са и високи оценки, признание, награди и похвали в кариерата, включително и за внедряване на по-чувствителни подходи към важни теми на мястото на по-консервативни, мудни и непрозрачни професионални модели. Контактите с влиятелни фигури, известни със своята подозрителност, имат шанс да се развият добре, при условие, че деловите срещи се организират през първата половина на деня. Внимание! Като цяло 22 юли 2015 г. ще преминава под знака на изненадите, сензациите и възможните обрати, конфликти и извънредни ситуации – особено през следобедните часове. Звездите не препоръчват предприемането на важни стъпки по отношение на кариерата, бизнеса, а и в личен план – както през втората половина на 22 юли сряда, така и в четвъртък. 23 юли. Сряда, 22 юли, е ден, пълен с контрасти: първата половина на деня дава шанс за напредък и просперитет, докато през втората половина на деня ритъмът може да се забави, може да се появят неочаквани промени. Като цяло сряда е непредвидима. Дори много добри приятели изведнъж може да станат същинска загадка. Всеки е склонен да следва свои си правила, които не винаги се покриват с изискванията на обществото. Ако има някакъв различен начин да се свърши нещо, на всяка цена ще го открием. Това е факт, който може да допринесе за по-голямо вдъхновение, за по-силна интуиция. Добре е да включим Интуицията в работата, в развитието на личните дела, в участие в различни лотарийни игри, конкурси, явяване на интервюта за работа – като всичко това е препоръчително да се планира за часовете предиобед. През втората половина на деня думите и действията ни по-често може да стъписват околните, които може да остават с впечатлението, че нарочно искаме да ги зашеметим с ексцентричност. Е, някъде нещата може да стоят и точно така. Като цяло днес прозренията са много силни и по-сензитивните могат да предусещат много преди останалите онова, което предстои да се случи. На успехи могат да разчитат журналистите, особено разследващите, следователите. Денят изисква повишено внимание при шофиране, а и към всички сфери на живота. Има условия за произшествия, аварии, инциденти, социални напрежения, технически повреди, проблеми с компютрите и Интернет. Неочакваното развитие на някои световни ситуации, следени със затаен дъх, които реформират ключови сфери на битието, както и скандални разкрития за сериозни злоупотреби с власт и пари ще бъдат сред водещите заглавия в електронните и печатните медии.
ЧЕТВЪРТЪК, 23 ЮЛИ -
В 06:30 ч. българско време Слънцето навлиза в зодиакалния знак Лъв. Вечерта в 22:24 ч. се формира знакова астроконфигурация, символично представяща своеобразен максимум в реализацията на проекти, планирани в края на месец май. Текстурата, дизайна и отличителните белези на днешния ден, се различават не само по своята динамика, но и по своя вътрешен смисъл. Предиобедните часове не гарантират успехи, но дават шанс за известно движение в желана посока на фигури, склонни към авантюри или на хора ... способни да направят нещо за другите, жертвайки собствените си моментни финансови интереси. През целия ден опасността от пътно-транспортни произшествия е голяма. Възможни са инциденти, аварии, пожари. Могат да възникнат и технически повреди в автомобили, електроуреди, компютри или мобилни устройства. Втората половина на деня има прелъстителен потенциал под формата на заблуди, измами, манипулации и почти прозрачни лъжи. Днес желанията ни са променливи, неустойчиви и се изплъзват като живак. Звездите почертават и засилват вътрешното обаяние. Напълно непознати хора могат да изглеждат мили, прекалено мили! Което е сигнал, че и днес телефонните измами може да процъфтяват! Други странни фигури, под прикритието на оригинален сарказъм ще опитат да посочат явни грешки и недостатъци, но по такъв начин, който да генерира ожесточени конфронтации и дълго незабравящи се обиди. Звездите не препоръчват ползване на морски транспорт през 23 юли 2015 година. Хубаво е да се обърне внимание на здравето, като днес не е препоръчително практикуване на силови и рискови спортове. Денят не е благоприятен за стартиране на нова работа, договори или обещаващи проекти! Вечерните часове са откровено опасни!
ПЕТЪК, 24 ЮЛИ -
Внимание! 24, 25, 26 и 27 юли са дни, изпълени с условия, предразполагащи към инциденти, катастрофи и жестоки произшествия с всички видове транспорт. Има опасности от пожари, срутвания, както и от брутални прояви на агресия, екстремизъм и насилие! Необходимо е повишено внимание при употреба на огнестрелно оръжие. Има условия и за повишена битова престъпност! Добре е внимателно да се подбират местата за екскурзии и почивка, като се избягват рисковите дестинации. Случайните запознанства и неочакваните пререкания с чужденци светкавично могат да ескалират в неуправляеми скандали с непредвидими и крайно нежелани развръзки! Преди всяко пътуване е желателно да се провери техническата изправност на съответното превозно средство. Внимание! Още веднъж звездите напомнят, че в петък, събота, неделя и понеделник опасността от инциденти, аварии, пожари, както и от бързоразвиващи се конфликти, придружени с бруталност и насилие е много, много голяма! На отделни места могат да възникнат проблеми с електроснабдяването! През тези дни по време на пътуване е желателно да се следи актуалната метеорологична прогноза, за да се съобрази скоростта със състоянието на пътната настилка, тъй като дори леки, но внезапни и неочаквани превалявания създават условия за произшествия, ако скоростта своевременно не се регулира! До 14:30 ч. звездите не препоръчват тръгването към съдбовни решения по отношение на бизнеса, кариерата или личния живот. И още нещо – добре е до 14:30 ч. да избягваме конфликтите. Ако някой е бил щедър на обиди, по-разумно е да му се прости, за да не се пилее енергия в гняв и разправии! През тези дни е необходимо повишено внимание, ако сме любители на летенето с делтапланер или мотоделтапланер. Звездите сигнализират за повишена опасност от инциденти! Малките съкровища не трябва да се оставят сами в помещения с електроуреди, поради опасност от пожари. На плажа малчуганите не бива да бъдат оставяни без надзор, поради заплахата от неочаквани инциденти. Като цяло днес, особено след 14:30 ч. сме склонни да възприемаме нещата откъм добрата им страна. Оптимизмът ни е заразителен. Внимание! При употреба на оръжие или остри предмети има повишен риск от инциденти, възникнали по непредпазливост. Отделен въпрос е, че могат да възникнат неочаквани ситуации, породени на основата на ревност, завист, гняв или желание за отмъщение, като развитието им светкавично може да тръгне в крайно нежелана посока! С други думи - правоохранителните и разследващите институции може да имат многобройни ангажименти! Между другото, в петък, събота, неделя и понеделник, 24-27 юли, не са изключени социални вълнения, стачки и всякакви регламентирани или нерегламентирани социални усложнения, възникнали както в съседни дъжави, така и в други невралгични региони по света! Иначе казано – посочените дни ще преминават под знака на криминалните сюжети и напрегнатите екшъни. Мястото на действие – по света и у нас.
СЪБОТА, 25 ЮЛИ -
“Досиетата Х”. Мистериозен и опасен ден, пълен със скандали, сензационни разкрития, каскади, преследвания и всякакви елементи на най-доброто от филмите за Джеймс Бонд. С тази разлика, че екшъните ще се разгръщат тук и сега, а не във виртуалната реалност! На моменти може да ни се струва, че животът буквално копира някои ситуации, присъщи на виртуалната реалност! Това може и да е така, но това си е друга тема... Днес Луната продължава да е в Скорпион. Венера променя посоката на видимото си движение и става ретроградна. Това създава астропредпоставки за напрежение и нестабилност. Налице е и прекалено напрегната астроконфигурация с участието на Уран. Вече стана дума, че през тези дни, включително и днес, рискът от инциденти, произшествия, прояви на бруталност, екстремизъм и насилие е много, много висок! Внимание! Днес повечето хора може да са нетърпеливи, избухливи, като повишеният тон мигновено може да избухне в неочаквана агресия! Всички ще “горят” от желание да постигнат поставените си цели веднага – тук и сега! Проявите на твърдоглавие и упоритост няма да се отнасят само до децата или тийнейджърите, а ще описват и някои международни отношения. На всяка социална несправедливост по-необузданите фигури ще търсят светкавично решение и ще са склонни да налагат своите виждания на проблема по доста непокорен и дори драматичен, драстичен или агресивен начин! Определено днес по света и у нас са възможни неочаквани ситуации, които карат адреналина да закипи! Бурно! Ще са необходими големи усилия, за да се стигне до овладяване на екстремни ситуации по пътя на екипни и съгласувани действия. Защото днес всеки иска да действа със собствено темпо и трудно би се съобразил с желанията и възможностите на останалите, с които се налага да си взаимодейства, за да се постигнат желаните резултати. Днес повечето ще сме екстремни индивидуалисти, които биха работили за общите цели, само ако другите отбележат нашите заслуги. Искаме да сме в центъра на събитията и да ни признаят за лидери! Днешните директни изказвания и поразяващата им прямота могат да обидят и да наранят за дълго време чувствата на другите. Опасността от травми и наранявания – било при конфликти, било при спорт е много голяма! Денят е донякъде експлозивен за представителите на Овен, Рак, Везни, Козирог, а също така и за Водолей и Телец. В събота при някои хора звездите подчертават ненаситната амбиция да се изявят като инициатори, създатели и новатори, нетърпеливи да се втурнат в битки за справедливост. Четейки астротенденциите, сме подготвени от звездите да очакваме неочакваното. Очевидно, 25 юли ще бъде повече от вълнуващ. Независимо от силно предизвикателните и провокативни астроконфигурации, днешният ден ще излъчи своите победители – било чрез дръзки изяви в кариерата и обществото, било чрез ентусиазирано участие в някоя от игрите на късмета. Ще има и такива, които ще се поздравят със смайващо любовно завоевание!
НЕДЕЛЯ, 26 ЮЛИ -
Чудя се кое заглавие приляга по-точно на днешните астроусловия: дали “Умирай трудно” или “Смъртоносно оръжие”? Виждаме какво се случва по пътищата, пък и не само там! Най-вероятно екшъните от вчера ще продължат с пълна сила и в неделя – само че с нови участници. Да! Контекстът на “нови” и акцентът върху “нови” определено има оттенък на “други” участници. Дали изобщо се осъзнава колко евтино “върви” животът на хора, които заради моментната тръпка да се почувстват “Бързи и яростни” могат да оставят след себе си дълготрайно съсипани съдби! И днес звездите предупреждават да се шофира с повишено внимание и разумна скорост, поради голяма опасност от инциденти и пътно-транспортни произшествия! Днес още един ключов астрофактор променя посоката на видимото си движение, добавяйки голяма, нестабилна енергия, типична за всеки фазов преход на дадена планета. И днес изненадите ще са многобройни – коя от коя по смайващи и сензационни! На този нестабилен и силно предизвикателен звезден фон не се препоръчва устремяването към генерални житейски решения, особено свързани с приключване на делови връзки поради непредодолими различия! Ако има искрено желание, всеки проблем може да бъде решен... Да, разбира се, много по-лесно е да се тръгне към развод или раздяла вместо да се полагат усилия и да се правят разумни компромиси. Иначе казано, и днес медиите ще информират за поредните шумни или приятелски раздели на ботатите и известните. Между другото, ключови взаимоотношения на международно, регионално, институционално, коалиционно, партийно, корпоративно, романтично или лично ниво ще бъдат “на ръба”. Нещата доста често не са такива, каквито изглеждат на пръв поглед! На повърхността причините за дадена неблагоприятна ситуация изглеждат по определен начин, но прониквайки в по-дълбоките пластове, днес може да открием истинският сценарист, истинският архитект, сътворил сапунените сериали, които се вихрят напоследък на живо. И децата знаят, че паричните интереси и амбициите за власт и контрол са мощен двигател. Точно в тази посока водят мислите ни “продуцентите на днешните астроусловия”: непредвидимият Уран, коварният Плутон и неумолимият Сатурн. За да бъде по-бляскав днешният астроафиш, присъства и Нептун, който ще се опита да ни внуши някоя вдъхновена и благородна идея и инициатива. Но гласът му вероятно ще бъде заглушен от непреклонното трио (Уран, Плутон, Сатурн), което през тези дни драматично и агресивно защитава финансовите интереси. Обедните часове съдържат възможности за многобройни сблъсъци, свързани със заплетени парични казуси. Подходът на спорещите ще е неуловим, радикален, настойчив и решителен. Импулсът за успех е голям, егото – също! Въпреки, че денят е почивен, възможни са многобройни неофициални делови срещи. Не е изключено те да бъдат доста ожесточени, тъй като всеки безпощадно ще защитава своите интереси. В неделя трудно би се стигнало до споразумение, а и звездите не препоръчват да се устремяваме към окончателни договорености. По време на екскурзии, планински преходи, плуване или занимания с екстремни спортове е необхдима повишена концентрация, разумна предпазливост и бдителност. Съществува повишен риск от инциденти и травми. Вечерните часове са по-различни, предлагащи добри шансове за красиви срещи с приятели или любими хора в уюта на шикозни екзотични кътчета и райски местенца, предлагащи неповторима атмосфера на приключения, на късмет, на ентусиазъм от срещата с необикновеното и загадъчното, включително и чрез участие в лотарийни игри.
СЕДМИЦАТА В РЕЗЮМЕ -
Да спечелиш за 30 секунди! Как може изобщо да се изкаже подобна мисъл на фона на тези страховити астроконфигурации?! Които дефакто ще действат през цялата седмица 20-26 юли 2015 година, а и ще разпростират яростната си заплаха и в първите дни на август. Предупреждения за опасност от катастрофи, инциденти, социални вълнения, протести, аварии, пожари, ожесточени битови скандали с непредвидимо и нежелано развитие, ултиматуми, раздели, разводи и т.н. Всички тези страхотии не са казани, за да ни уплашат. На тях трябва да гледаме повече като на пътни знаци. Когато видим знак за наближаващ остър завой и не съобразим скоростта, какво може да се случи - изхвърчане по допирателната! Същото е и с астрологичните предупреждения. Това не са фатални предопределения, а знаци за “високо напрежение”. Не е задължително да се случат. Това са конкретни модели на някои варианти от необятния, необозрим брой модели на житейски варианти! Човек е свободен да избира между различни варианти и да поеме лична отговорност за своя избор. Кога изборът е сполучлив? Когато решението е взето през онези прочути 30 секунди, когато Интуицията е брилянтна, а логиката не разполага с време, за да представи своите противоречиви аргументи. И така – нека да си върнем радостта от живота като изчистим поръждясалата връзка с Източника на Любовта, на Изобилието, на Радостта, на Благополучието. Кога ще разберем, че сме възстановили връзката си с Източника на блага? Когато престанем да подхранваме страха, гнева, завистта и постепенно пречистим сърцата си от тези “отровни бурени”. За целта преди това трябва честно да ги разпознаем! “Познаването на нашите чувства е само едната половина на уравнението. Трябва да погледнем и другата половина... Трябва да погледнем и Природата – красотата на деня, сияйното Слънце, дърветата, цветята...” Дали сме успели? Ако сме възстановили връзката си с Източника, могъщата енергия започва мощно да се влива в нас и оглеждайки се наоколо преоткриваме невероятната красота, доближавайки се до истинската същност на света – виждаме го пъстроцветен, вибриращ, трептящ, звънтящ, красив като магическа гора от детски приказки. И колко време е необходимо, за да започнем да виждаме и да вдишваме красотата на света и да се радваме на живота? “30 секунди”, може да отговори сър Ричард Брансън. За 30 секунди може да си върнете радостта от живота. Решението, взето в рамките на 30 секунди, може да преобрази Съдбата ни. Достатъчно е да се осмелим да живеем в съответствие със своята собствена Вяра и да бъдем верни на най-благородните си мечти. За това съдбовно решение са необходими само ... 30 секунди!

Татяна Янковска