Десет жилища, три коли, 11 луксозни часовника и бижутата на жена му позволиха на бившия вицепрезидент на ФИФА Джефри Уеб да си плати гаранцията от 10 млн. долара, която му бе наложена от американските власти.

50-годишният Джефри Уеб пледира невинен при изслушването н Ню Йорк, след като бе екстрадиран от Швейцария заради избухналия наскоро корупционен скандал в световната федерация по футбол, предава БГНЕС.

Така парите за гаранцията му бяха осигурени от десетте недвижими имота, един Range Rover от 2014, собственост на жена му, едно Ferrari от 2015, също на жена му, и едно от 2003 - негова собственост. За да събере необходимите 10 млн. гаранция, Джефри Уеб трябваше да прибегне и до 11 луксозни часовника - включително четири Rolex-а, един Cartier, един Breitling, един Hublot и два Luminor.

Това обаче също не бе достатъчно и затова за гаранцията жена му, която е лекар, трябваше да добави и свои бижута - диамантената си халка, гривна с диаманти, колие с перли и диаманти, два луксозни часовника и обеци. Към това бе включена и пенсионната й застраховка. Не се съобщава какви точно са именията, с които се осигурява гаранцията на Уеб. Знае се само, че две са негови, две на съпругата му, две са общи, а другите са на техни близки. Той се води освободен под гаранция от ареста, но трябва да остане под домашен арест - в жилище, намиращо се в радиус 32 км от федералния съд в Бруклин, Ню Йорк.

Друго условие е да носи непрекъснато електронна гривна и да не може да излиза от жилището без писмено разрешение от ФБР. Уеб, който има двойно гражданство - от САЩ и от Каймановите острови, трябваше да предаде паспортите си на американските власти. Същото трябваше да направи и съпругата му.

Той бе арестуван на 27 май в Цюрих, заедно с още 27 ръководни служители на ФИФА. За останалите не беше прието да бъдат екстрадирани. Всички те са обвинени в корупция в особено голем размери.