Ерик Почански записа три тренировки и половина с отбора на „Дунав“ и сдаде синия екип! Причината, както първи писа „Утро“, е в окъснялата и изненадваща оферта на „Лудогорец“ да стане футболист на разградския тим. Бившият играч на „Монтана“ моментално захапал стръвта, рекъл, че не може да изпусне такъв велик шанс и си събрал багажа. Добавил, че топката вече е в полето на мениджъра му и че двата клуба трябва да се разберат за трансфера. 
Ерик Почански подписа договор с „Дунав“ на 17 юли, след като по-рано през седмицата навъртя няколко тренировки „под прикритие“ с русенския тим. Проблемът изникна ден по-късно, когато се разбра за внезапния интерес на „Лудогорец“ към него. По тази причина той и не участва в контролата срещу „Етър“ в Дебелец.
По силата на всички трудово-правни закони в държавата Почански влиза в сериозно нарушение. Първо, работникът /футболистът/ отказва да се труди, не играе в мачовете и накрая си тръгва. Вероятно, за да печели време, ще извади като алиби някакъв документ за здравословни проблеми или ще заложи на някой друг финт. 
Проблемът в случая е и в неособено джентълменските действия на разградския клуб. Скаутското звено на „Лудогорец“ обикаля света цяло лято за привличане на големи играчи и след като разбра за договора с Почански, изведнъж се сети точно за този играч. Никой няма да се изненада, ако „орлите“ пробват да минат тънко с предложение за компенсация с преотстъпване в „Дунав“ на някой футболист от най-далечния край на пейката във втория си тим. Мерси! 
Правилата на ФИФА и УЕФА са разписани ясно - футболист с професионален договор в сила не може да премине в друг отбор без трансферна сума. С една дума, ако „Лудогорец“ иска да има Почански, трябва да си плати. Друг е въпросът дали БФС няма да прочете казуса, както дяволът евангелието. 
Сега ръководството на „Дунав“ трябва да прояви решителност, твърдост и неотстъпчивост. Русенският клуб е не в друга финансова орбита, а в друга финансова галактика с „Лудогорец“ и всеки лев в повече ще е добър дошъл за кампанията в „Б“ група. А и би било редно в Разград да действат по европейски, след като имат подобни претенции. Само преди 3 дни „Лудогорец“ брои 2 милиона евро за бразилеца Кафу. Какво са 300 000 лева, да речем, на този фон!