Дядо Добри посрещна рождения си ден там, където го отвеждат мисията и Божият промисъл - в храм-паметника "Св. Александър Невски". Той е най-големият дарител на светата обител официално с над 35 000 лв., като сумата почти сигурно наближава поне 100 000 лв., убедени са миряни и църковни служители.Всички милостини, които е събирал в последните над десет години, той дари на Църквата. Няма нито един заможен българин, който да е дарил подобна сума, което прави дядо Добри най-големият дарител на храма "Св. Александър Невски".

"Бог имаш ли, всичко имаш. Той ти е като баща. Бог все със добро върши. Той е човек. Никого не натирва", казва дядо Добри.

Наскоро излезе новината, че дългоочакваният филм за дядо Добри е готов. След няколко месеца снимки в цялата страна продуцентите от България, Германия и САЩ са готови с монтажа на лентата. Филмът ще носи името The silent angel или "Мълчаливият ангел".

Добре Димитров Добрев, известен като Дядо Добри, е роден на 20 юли 1914 г. в село Байлово. Баща му е загинал в Първата световна война и майка му отглежда сама децата си. Детството и ученическите си години дядо Добри не помни. Жени се през 1940 г. При една от бомбардировките над София по време на Втората световна война снаряд пада близо до него и почти го лишава от слух. С жена си има четири деца, две от които надживява.

През годините дядо Добри се посвещава на духовното и тази нова посока в живота му, както и примерът, който дава с щедротата и аскетизма си, карат мнозина да го наричат "Светецът от Байлово".Преди 15 г. той решава да дари всичките си имоти на Църквата и днес живее много скромно в малка пристройка към църквата "Св. св. Кирил и Методий" в родното си село. За него се грижи една от дъщерите му. Някъде от това време датира и неговата мисия за събиране на средства за реставриране на християнски църкви и храмове в цяла България.