Соченият за наркодилър Марин Н. не само не успя да излезе от ареста, но и получи забрана в следващия месец да обжалва мярката си за неотклонение.
Младият варненец обясни, че дошъл в Русе по любов и живеел около месец на хотел. По негови думи нито използвал, нито продавал наркотици, но през март изненадващо бил задържан заради дрога. Изгората му обаче била замесена в наркомански среди.
От 16 март Марин е заключен за постоянно в ареста, което е необносновано решение, а от там и незаконно. Освен това обвинението срещу него е разколебано, заяви адвокатът му и след като цитира Европейската конвенция за защита правата на човека поиска от Русенския окръжен съд младежът да бъде пуснат под домашен арест. Мярката щял да търпи в дома си във Варна, където живеел с родителите си.
На друго мнение обаче бе прокуратурата, като посочи, че първоначално Марин е бил обвинен в притежание на наркотици, а впоследствие в по-тежко престъпление - разпространение. Това сочели част от показанията на разпитаните свидетели, които разказали, че се снабдявали с дрога от него. Освен това в хотелската му стая била открита електронна везна, върху която имало следи от различни наркотици. Държавното обвинение обърна внимание, че Марин е многократно осъждан за различни престъпления рецидивист. Затова сметна, че мястото му е задържан в ареста.
Макар че обърна внимание, че мъжът е хванат със символични количества наркотици от различни видове - все под един грам, състав на Окръжният съд сметна, че единствената адекватна мярка за неотклонение в неговия случай е задържането. Магистратите се обосноваха с факта, че рецидивистът е кривнал от пътя само 3 месеца след като е освободен от затвора. Освен това нямал постоянен адрес в Русе, живеел на хотел, често пътувал до Варна и не работел - все рискови обстоятелства, които носят опасност Марин да се укрие или да извърши ново престъпление. Съдът отхвърли оспорването за прекомерно дълго задържане и потвърди задържането му под стража. Мярката за неотклонение може да се обжалва и пред Апелативния съд във Велико Търново.