Хакерска организация обяви на търг цялата Руска федерация, като публикува обявата на официалния руски сайт за информация за търговете. Ако желаете да придобиете държавата трябва да заплатите само 50,5 трилиона рубли, съобщава руският сайт Newsru.В един от разделите на сайта "описание и технически характеристики на имуществото" е записано следната характеристика на обявата. "Цялата Руска федерация заедно с Крим и Севастопол, с население 146 млн. души, много петрол, газ, гори, земя, като цяло - какво ли няма".

Заедно с държавата хакерите са поставили опция за закупуването също така на "няколко милиона чиновници, които имат право на собствен дял от доходите на Руската федерация". Уловката в случая е, че купувачът не получава страната завинаги, а само за 6 години - колкото е един президентски мандат.

Името на хареската група е "Уралски киберпартизани", която заявява : „На търга е обявена длъжността президент на Русия и право на управление на цялата страна. Това е по-честно, отколкото изборите с предварително известен резултат".

През февруари същата хакерска група обяви за продан Кремъл с начална цена 30 рубли и стъпка от 2 рубли.