Юношата на „Дунав“ Георги Маринов записа първа тренировка с „Марисан“ /Русе/. Нападателят игра по-рано за „Две могили“, когато старши треньор на този отбор бе Илиян Памуков. После младежът получи тежка контузия и дълго време бе извън терена. 
Старши треньорът на марисанци Борислав Богомилов посрещна и двама играчи от „Шумен“. Като за начало той остана впечатлен от изявите на халфа Станчев.  
„Дано да не бъркам в преценката си, но Станчев е доста интересен футболист. Играе зад нападателите като разиграващ полузащитник“, обясни Богомилов пред „Утро“.
Станчев е едва на 19 години. Журналист от Шумен обясни за читателите на „Утро“, че младежът минал в началото на тази година през проби в третодивизионния „Фортуна“ /Кьолн/. Като дете записва няколко сезона в академията на „Литекс“, а после играе и за юношеските формации на „Лудогорец“. При разградските юноши го ползват като централен нападател. 
Другият шуменец се казва Петромир Минчев.
Освен с ядрото от юноши на „Дунав“ разширената селекция на Борислав Богомилов включва дотук вратарят Александър Кирилов, нападателя Радомир Хараланов, левия бек Мартин Иванов, Георги Маринов и двете шуменски момчета. 
Междувременно председателят на областния футболен съвет в Русе Димитър Димитров-Кулеманс заяви пред „Утро“, че съставът на Североизточната „В“ група най-вероятно ще е от 16 отбора. Той потвърди, както първи писа „Утро“, че „Девня“ ще е новият участник в дивизията. Другите новаци са „Марисан“ и „Интер“ /Плачидол/.
Крайният срок за подаване на заявки за участие във „В“ група е 21 юли. Няколко дни по-късно Зоналният съвет на БФС във Варна ще изтегли жребия.