Футболистите на „Дунав“ ще играят днес в Търговище от 18 часа контролен мач срещу втородивизионния „Черноморец“ /Балчик/. Последната проверка на тима преди новото първенство на Първа лига ще е на 13 юли, когато ще посрещне в Русе отбора на „Локомотив“ /Горна Оряховица/. Този двубой ще се проведе от 18 часа на игрището в „Здравец“, а не, както се очакваше, на Градския стадион. Тогава феновете ще могат да видят обновената селекция на старши треньора Малин Орачев. 
На проби в „Дунав“ пристигна млад халф. За Мартин Илиев не се знае почти нищо, признаха от русенския клуб. Футболист с такова име игра преди време за юношите на „Левски“ /Сф/.
На проби се очаква да пристигне и бразилски халф.
Одисеята със сенегалеца Мухамад Муса Н`Дайе, така характерна за някои африкански играчи, продължава. Той получил в Мароко дългоочакваната виза, но после се наложило да пътува спешно по семейни дела в Сенегал. Нападателят трябва да бъде в България в понеделник. Евентуално. На практика той ще се присъедини към отбора без никаква подготовка. А стартовият мач от шампионата на Първа лига срещу „Витоша“ /Бистрица/ е на 20 юли.  
А дошлият от „Царско село“ вратар Филип Димитров подписа вчера договор с „Дунав“. Роденият през 1995 година в Благоевград футболист бе на проби преди няколко сезона в „Блякбърн“.