Горчивата и неочаквана загуба на „Лудогорец“ с 0:1 срещу нечуваните от никого извън родината им молдовци от „Милсами“ с 0:1 в първия мач от предварителния кръг на Шампионската лига е бумерангът на кадровите финтове на клубния собственик Кирил Домусчиев. За 5 години от възраждането на „орлите“ Домусчиев смени трима български треньори - Ивайло Петев, Стойчо Стоев и Георги Дерменджиев. От тях само Петев успя да оцелее в рамките на два сезона, другите двама едва изтикаха по един шампионат и бяха отпратени тихо и хладно.
Домусчиев доведе преди месец световнонеизвестния португалец Бруно Рибейро, който още докато си отвори устата заяви, че бил голям приятел с Жозе Моуриньо и редовно се чували по телефона!
Не се знае за какво си говорят двамата сънародници, но след първите 30 минути на мача в Разград приятелят на Специалния си бе глътнал граматиката. При това включи в стартовите 11 точно трима опорни и до болка еднотипни халфове - Светослав Дяков, Абел Анисе и Лукас Саша! От Саша дори се искаше да играе като втори нападател - първо до Кишада, а после - до оплелия се като пиле в кълчища младок Чункуков. С тези дефанзивни полузащитници, които могат да рушат, но не и да градят, „Лудогорец“ заигра след почивката с балони от всяка точка на терена. Вихрушката от високи топки бе спряна без проблеми от снажните и силни физически молдовски защитници. От комбинативния стил, налаган от Петев, Стоев и Дерменджиев, нямаше и помен. 
„Орлите“ може и да вземат реванша, особено след като ще ползват вече и диригента си Марселиньо. Може обаче отново да си пречупят крилете във вала от мощните бранители на „Милсами“. Тогава Домусчиев ще трябва да изпие до дъно горчилката на отпадането заради екстравагантното си решение да ангажира за наставник на участник в Шампионската лига и претендент за нов рейд в групите на най-престижния клубен турнир в света треньор, който е известен само с това, че има прочут приятел.