В изцяло нов интегриран нюзрум работи от този месец вече разширеният новинарски екип на Нова. На площ от 500 кв. метра, с повече технически възможности, над 70 работни станции, новият нюзрум събира на едно място Новините и актуалните предавания на Нова.
 
„Специално проектираният дизайн на новия нюзрум на Нова го превръща в най-технологичния и модерен телевизионен новинарски офис на пазара, който осигурява на журналистическите екипи адекватна логистика и още по-бърза реакция в преследването на новините”, коментира Дарина Сарелска, директор „Новини и актуални предавания” на Нова Броудкастинг Груп.
 
Новият дом на новините, създаването на силен екип от професионалисти и постоянните нововъведения, затвърждават амбицията на медийната група да развива новините като едно от водещите звена в програмната си схема. 
 
След като през тази пролет централната емисия на Новините на Нова се превърна в най-гледаната сред населението в активна възраст (18-49 години), тенденцията се запазва и през месец юни и първата половина на юли. Така, вече няколко месеца централната емисия на Новините на Нова е лидер, а тандемът Ани Салич и Николай Дойнов продължава да печели интереса на зрителите. По данни на независимата международна пийпълметрична агенция Нилсен Адмосфер, през юни централната новинарска емисия на Нова привлича 32,5% от зрителите в активна възраст (18-49 години), което е с 25 % повече от резултата на втората телевизия в класацията – bTV (25.9%). Сред по-младите зрители (18-34 години) тази преднина е още по-голяма – 55% (дял на Нова – 31,8%; дял на bTV – 20,5%).
 
Нещо повече, Новините на Нова бележат ръст и спрямо резултатите за миналата година. През юни 2015 средният дял от зрителите в активна възраст на Новините на Нова в 19.00 ч. е с над 50% по-висок спрямо юни 2014, когато е отчетена стойност от 21.4%. Същото се отнася и за по-младата аудитория (на възраст 18-34 години): през юни 2014 делът от зрителите на Новините на Нова е 21.5%, докато сега данните показват 31.8%.
 
Данните са доказателство за непрекъснато увеличаващия се интерес и все по-голямото доверие, което новините на медията имат сред зрителите.