С тест драйв събитие в град София, "Петрол" даде официален старт на мащабна кампания със социално- отговорен характер "Академия за отговорни шофьори".Лице на кампанията е Екатерина Стратиева, Европейски шампион по автомобилизъм за 2014 г. на FIA и носител на престижната купа за млад талант в памет на Ричърд Бърнс за 2011 г. 

Безспорно Екатерина Стратиева е най-успешната българска рали състезателка. За девет сезона зад волана от 100 старта има над 80 приза. Екатерина е най-голямото изключение на схващането, че жените не стават за шофьори, или най-убедителното доказателство в противното.
Партньор на събитието бе професионалният екип на Great Wall, който заедно с Екатерина предложи реална възможност на всички участниците да придобият умения на отговорни шофьори. Присъстващите провериха знанията си, научиха нови техники и развенчаха митове за безопасното шофиране, а накрая се насладиха и на комфорта на новите модели Great Wall H6 Domino, Great Wall Steed 5 и Great Wall H6.

Огранизаторът бе подготвил и изненади за своите клиенти. Награди, осигурени от „Петрол“, Great Wall и сервизни центрове Мотоексперт, зарадваха най-големите късметлии на събитието.

Събитието е част от национална инициатива, която „Петрол“ предприема в качеството си на отговорна компания, подчертавайки значимостта да бъдем бдителни на пътя. 

„Автомобилът на Екатерина Стратиева“ ще извърши национален тур в страната. Като за период от по 2 седмици ще обиколи 5 града и ще осъществи 6 локални инициативи в София, Пловдив, Бургас, Варна и Плевен.
„Академия за отговорни шофьори” иска да припомни и обърне сериозно внимание на шофьорите по отношение на „малките“ правила за правоуправление на МПС, които с времето хората забравят или просто с рутината, която смятат, че са добили, започват да подценяват и допускат грешки.

Предстоящите събития в бензиностанции Петрол са както следва:

1 август – град Пловдив, ж.к. Тракия, бул. „Цар Симеон“;
15 август – град Бургас, Изход за Слънчев бряг
22 август – град Варна, бул. „Владислав Варненчик“ 256
12 септември – град Плевен, ул. „Гривишко шосе“ 1
3 октомври – град София, кв. „Дианабад“ (КАТ), ул. „Васил Калчев“