Опциите къде да продължи кариерата си от новия сезон стават все по-малко пред бившия капитан на националния отбор Димитър Бербатов. В последните дни се появиха информации за интерес от италианските Интер и Сампдория, но изглежда и с тях няма да има сделка. 

Според медиите на Апенините, нападателят е апетитна хапка за местните клубове, но вероятността да отиде там е много малка. Основната причина е, че вече е на 34 години, а заплатата му е изключително висока за стандартите в страната. 

Докато играеше за Монако, френските медии разкриха, че месечното възнаграждение на Бербо е било 290 хил. евро или по 3.5 млн. евро на година. Такива пари се струват прекалено много на италианските клубове. 

Освен това, местните медии припомниха и последния случай, в който българинът беше пред трансфер в Италия. През 2013 г. той "върза" едновременно чакащите го Фиорентина и Ювентус, а двата клуба дори влязоха в открита война заради този случай. 

Така все още продължава да не е ясно къде ще продължи кариерата на Бербатов. През юни той изглеждаше близо до гръцкия шампион Олимпиакос, но тежката финансова криза в южната ни съседка осуети сделката. Опциите от Европа са английски и турски тимове, които обаче не са сред водещите в първенствата си.