Няма присъда, която да ми върне детето. Макар това да е най-справедливата според закона присъда, аз не съм удовлетворена.

Това каза пред БГНЕС Красимира Иванова, майката на прегазения преди година четири годишен Паоло на пешеходна пътека в Стара Загора.

Според Красимира са нужни законови промени. "Излизайки от вкъщи, човек не тръгва с мисълта да гази хора, но нарушавайки правилата за движение, трябва да си малоумен да не предположиш, че можеш да убиеш някой", аргументира се почернената майка.

Тя не е получила извинение от Георги Сапунджиев, но и не държи да й се извинява. Тя го посъветва, че ако ще иска извинение да го направи на гроба на детето й, защото него е убил, не нея.

Вчера Върховният касационен съд остави в сила присъдата на Георги Сапунджиев, който прегази 4-годишния Паоло Иванов. Сапунджиев е осъден за причиняване на смърт по непредпазливост на пешеходна пътека при управление на МПС. Тъй като той призна вината си, кончателното му наказание, което следва да изтърпи е 6 години "лишаване от свобода" и 8 години "лишаване от право да управлява МПС"