Гърците плажуват, докато европейските новини продължават да разнищват в детайли гръцката криза, пише "Euronews".

След първоначалния шок от контрола върху капитала и последвалия референдум за строгите мерки за икономии, изглежда все повече гърци искат да се върнат към нормалния си живот, въпреки че преговорите за бъдещето на страната им са в ход.

"Животът продължава, както обикновено", споделя един от плажуващите гърци. "Аз ходя на работа всеки ден. Нищо не се е променило, дори и заплатата ми, за щастие. И винаги, когато имам време, ходя на плаж", споделя той.

Дългите опашки пред банкоматите през последната седмица са намалели. "Разбира се, ние се тревожим, защото нямаме нормален достъп до нашите пари, за да платим за това, което ни трябва. Но какво друго можем да направим, освен да бъдем спокойни и да чакаме да видим какво ще се случи?", споделя друга гъркиня.

"Нещата са по-сложни за моя бизнес. Ние все още се приспособяваме. Не знаем какво ще се случи. Вярвам, че ще се оправим – или банките ще отворят, или ще се научим да работим при това положение", казва друг гръцки гражданин, ръководещ малък бизнес в Атина.

От своя страна туристите продължават да идват в слънчева Гърция. "Отнасяме се с уважение към това, което се случва в страната и икономическата криза тук. Но в същото време, искаме да дойдем, да похарчим определена сума пари и да си прекараме страхотно", споделя австралийски турист.

Усещането за напрежение все пак остава във въздуха, въпреки че повечето гърци се опитват да живеят нормалния си живот. Те ходят на работа, радват се на слънцето и морето и все по-спокойни чакат резултата.