Общо около 16,5 млн.лв. на три болници са "потънали" в КТБ. Това става ясно от писмения отговор на здравния министър Петър Москов, с което БГНЕС разполага.

Още пет болници са със значителен финансов ресурс, който е блокиран във фалиралата банка.

Рекордьор по "потънали" пари в КТБ, с почти 8,9 млн.лв., е Многопрофилната болница "Св.Марина" във Варна. 6,5 млн.лв. на софийската болница "Св.Анна" също са останали в трезора след неговото затваряне. Блокираните пари в КТБ на болница "Света Екатерина" са в размер на почти 1,1 млн.лв. Трите болнични заведения са нарушили правилата за концентрация, посочва здравният министър. Преди месец с мотива за блокираните в КТБ финансови средства бе сменено ръководството на болница "Св. Анна". Директорът на болница "Св.Екатерина" Генчо Начев обаче не е сменен. Кардиологът е сред основните защитници на здравната реформа на Петър Москов.

Сред лечебните заведения, със значителен блокиран финансов ресурс, са и Многопрофилната болница за активно лечение в Пловдив с 306 195 лв., Университетската болница "Георги Странски" в Плевен с 291 275 лв., Александровска болница в София с 90 520 лв., УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив със 161 327 лв. и болница "Царица Йонна" в Трявна с 94 538 лв.