Президентът на Европейската централна банка Марио Драги изрази притеснения за възможността за спасяването на Гърция от банкрут.

Пред италианския вестник "Il Sole 24 Ore" той е заявил, че не е сигурен за това дали ще се намери решени за Гърция, а също така и че не вярва Русия да помогне за спасяването на страната, предава агенция Ройтерс.

На въпрос дали сделка с Атина може да бъде постигната, Драги отговори: "Не знам, този път е много трудно".

Попитан дали очаква руският президент Владимир Путин да помогне на Гърция, Драги отговори: "Не вярвам, не го виждам като реален риск... и все пак, те самите също нямат пари".

В същото време ЕЦБ е готова да приложи широк кръг от мерки в случай, че Гърция напусне еврозоната. Това заяви Ардо Хансон, един от членовете на управителния съвет на европейската банка.

"Все повече и повече сме принудени да се справяме с такава възможност, тъй като вероятността за подобен сценарий, за съжаление се увеличава с времето", каза Хансон, който е гуверньор на Естонската централна банка.

"Ние можем да използваме широк кръг от нестандартни мерки, свързани с монетарната политика, както и тясно сътрудничество с други централни банки", каза още той, цитиран от Ройтерс.