Лидерът на БСП Михаил Миков, който беще вътрешен министър по време на тройната коалиция, коментира пред Би Ти Ви, че и по негово време е имало полицейско насилие. Той предположи, че видеото, разпространено тези дни, което показа побой на полицаи над двама младежи, цели да омаловажи исканията на протестиращите полицаи срещу промените в пенсионните правила за тях и срещу лошите условия на труд.  

"МВР има тежки проблеми и напрежения, съставът е демотивиран. Целенасочено се вадят такива неща сега като отговор на исканията на полицаите. Грозно е да се противопоставя този случай на на исканията на протестиращите", каза Миков и подчерта, че по негово време реакцията на ръководството на МВР е била внезапна и бърза.  Миков уволни четирима началници след смъртта на арестанта Пламен Куцаров в полицейски бус през 2009 г.  

Според лидера на най-голямата опозиционна партия единствената спойка в управляващата сега коалиция е властта, а неблагополучията, свързани с решенията в енергетиката и в пенсионната реформа, са много. Той предположи, че "накрая всички ще си измият рацете с Борисов, макар че той се опитва да прехвърли върху тях". 

БСП цели да привлече над 600 хил. гласоподаватели на местните избори, да има 70 кмета и над 1000 общински съветници, каза Миков и припомни, че на изборите за Европейски парламент левицата е привлякла 400 хил. гласа, а на парламентарните - 500 хил.

До края на месеца Миков възнамерява да разговаря с лидера на АБВ Георги Първанов, който също беше лидер на БСП преди 15 г., но се отцепи от левицата след конфликт с наследника си на поста Сергей Станишев. 

БСП е единствената нормална партия в България с нормален вътрешен живот, е оценката на Миков,
запитан за конфликтите в партията и  информациите за предлаган му подкуп. Тоталитарните по модел партии нямат такива неща или те се крият като най-съкровени тайни, допълни той.