Разградчанин, който бил тръгнал на преглед в русенската болница, се озовал в насрещното движение на ул.“Плиска“ и блъснал пресичаща пешеходка, но най-невъзмутимо продължил по пътя си.
Болният не познавал добре града, а пътните знаци очевидно не са му направили никакво впечатление. Така безотговорно потеглил в насрещното движение по ул.“Плиска“, където в същото време тръгнала да пресича пешеходка. Макар да не прекосила улицата на зебра, жената се огледала за наближаващи коли в обичайната за това посока и не забелязала наближаващия от забранената за автомобили посока „Фолксваген Голф“. Неговият шофьор също не видял пешеходката и я ударил, а после безпардонно продължил напред. Свидетели на катастрофата обаче подали сигнал и виновният бързо бил открит от полицаи до паркинга на болницата.
Така разградчанинът стигна до съд за причинената катастрофа на 18 юни 2014 година и счупения ляв крак на минувачката. Магистратите на районно ниво обаче прецениха, че и шофьорът, и пешеходката имат вина за инцидента. Той - защото е карал в нарушение, не спрял след сблъсъка и избягал от местопроизшествието, а тя - защото не е пресичала на пешеходна пътека.
В крайна сметка на първа инстанция мъжът бе освободен от носене на наказателна отговорност и получи само глоба в размер на 1500 лева. Той ще трябва да се раздели с шофьорската си книжка за 1 година и половина. Решението може да се обжалва.