Продавачка и клиентка се изправиха в двубой в съдебната зала на Кюстендилски окръжен съд, след като през лятото миналата година за малко не се сбили в кафенето на болницата в Бобов дол. Историята е от 6 август, когато клиентката Елена Захова нападнала работещата в кафенето Милена Тодорова, тъй като сметнала, че не е обслужена добре, пише struma.bg.

Тодорова работела като продавач на закуски в заведение, намиращо се в двора на общинската болница в града. На шести август, докато била на смяна, в заведението влязла Елена Захова. Тя поръчала две закуски, като пожелала да бъдат затоплени, както и кафе.

Барманката сложила закуските за затопляне, включила кафемашината и докато чакала машината да загрее, решила да разчисти бара пред себе си, заради което започнала да размества натрупаните там кутии. Преместила една кутия вафли на рафта, с което предизвикала недоволството на Захова.

„Стига си се моткала, ма, можеш да си редиш и след като ме обслужиш”, казала Захова и последвала забележка относно качеството на обслужването. Тодорова й подала кафето, но Захова го поискала с повече вода, при което барманката доляла чашата. Докато я обслужвала, жената била нахокана отново, а Захова взела кафето и закуските и излязла от заведението.

След около 10 минути обаче се върнала и започнала да крещи на Тодорова, че направеното кафе било чиста вода, и поискала да й бъде направено ново. Тодорова направила друго дълго кафе, подала го на Захова и започнала да обслужва следващия си клиент. Докато излизала от заведението, Захова се сетила, че поръчала и сметана, и се върнала отново, за да я вземе. Барманката й обяснила, че не е поръчвала, но все пак и дала сметана. Точно в този момент Захова плиснала чашата с кафе върху Тодорова, течността обляла лицето и врата й. Когато отишла да се измие, видяла, че има зачервявания на местата, където била залята от горещата течност.

Следващия ден пострадалата отишла на лекар и той установил изгаряне първа степен по дясната предмишница и шията. Продавачката завела дело, което спечелила на първа и втора инстанция.

Дни преди съдебната ваканция състав на КОС с председател съдия Мирослав Начев постанови, че клиентката Захова ще трябва да плати 1000 лв. на потърпевшата Тодорова, както и да поеме разноските по делото.