Живеещ в блок на ул.“Райко Даскалов“ мъж, който пренасял вещи от мазето си, заловил на място двама крадци. Това се оказали познайниците на органите на реда Гръцкия и Фифтито.
Докато разчиствал избеното си помещение на 27 декември, рецидивистите успели да се шмугнат в мазите на блока. Видели, че неговото складче е отключено и решили, че са уцелили джакпота. Вместо това обаче се оказали като в небрано лозе, когато след минутки човекът си влязъл в мазата и ги хванал на тясно. Крадците започнали да редят нелепи измислици какво правят в мазата му и не след дълго успели да избягат. Мъжът обаче звъннал на спешния телефон 112, където предал случая и тръгнал по центъра след единия от крадците. На място дошли и полицаи, които заловили многократно осъждания апаш по прякор Гръцкия. Първоначално той обяснил, че влязъл в мазето, за да си инжектира метадон, но не след дълго признал всичко. 
Всъщност това бил вторият път, когато рецидивистът влиза да тараши в същия блок. Ден по-рано той отново тършувал в мазите. Тогава се натъкнал на отворена врата, откъдето отмъкнал водомери, ножици за ламарина, брави и различни вещи, които заложил срещу 30 лева в оказион, където обяснил, че са на баща му и вече не му трябвали.
Същия ден след добра алкохолна почерпка Гръцкия и Фифтито решили да отидат до хипермаркет на ул.“Борисова“, за да си купят още пиене. Многократно осъжданият решил да открадне четири малки бутилки уиски вместо да ги плаща, но бил спипан от охраната. Успял да се отскубне от пазача, но не след дълго бил открит от полицията.
Най-големият си удар двамата крадци направили на 20 декември, когато ошушкали хранителен магазин в бл.“Аксаков“. Гръцкия ударил силно бравата на магазина и тя се отворила. От вътре апашите отмъкнали около 15 бутилки уиски, водка и шампанско, 70 шоколада, около 15 кутии с шоколадови бонбони, няколко килограма телешки суджук, шунка, наденица и сушеница. Освен стоките за около 500 лева, взели и към 300 лева. Разделили си парите и се отдали на заслужен гуляй. На следващия ден Гръцкия се срещнал със собственик на оказион, на когото дал една бутилка уиски и колбасите срещу 35 лева.
В крайна сметка за посегателствата си рецидивистите отново се изправиха пред съда, където направиха самопризнания и с това си издействаха намаляване на присъдите. Така вместо 3 години в затвора Гръцкия и Фифтито ще бъдат пратени на топло за 2 години. Присъдите могат да се обжалват.