Ощетените от строителния предприемач Явор Блъсков стават все повече и проблемите с построените от него имоти нарастват, заяви една от потърпевшите новодомки Юлияна Георгиева. Тя беше сред излезлите снощи на протест пред Съдебната палата трийсетина човека. Измамените хора изчислиха, че около 350 души само от Русе са чакали да влязат в нов дом, но вместо това се оказало, че плащат за апартаменти, които дори не са техни, тъй като са ипотекирани.
На протеста се събраха потърпевши от блок „Теодора“, АОНСУ и недовършената кооперация в двора на АОНСУ. Третата група измамени обясняват, че през 2012 година трябвало да се радват на нови жилища, но и до днес това не е станало. Вместо това върху имотите им има наложена възбрана, а като за капак бизнесменът Блъсков им искал още пари, иначе положението нямало да се подобри.
Хората изразиха недоволството си с плакати срещу бездействието на прокуратурата, според която нямало щета и затова нямало какво да се направи, за затворените очи и уши на държавата по отношение на техния проблем и измамните действия на нотариусите.
Част от новодомците с нотариални актове се чудеха как е възможно да имат документи за жилищата си, в които да са вписани като собственици, а реално - да не са техни.