59-годишният Красимир Желев бе осъден на 2 години условно с 5-годишен изпитателен срок от Районния съд във Велики Преслав, след като бе обвинен, че е бил муле в ширещите се телефонни измами. Русенецът всъщност получавал инструкции по телефона в кое село или град да отиде и на кой адрес точно ще го чака човек, който ще му даде пари. На куриера обаче било обяснено, че това са суми от сделки със земи. Делото срещу Красимир се гледа по съкратения ред и така получи облекчено наказание, но въпреки това присъдата може да се обжалва.
До 59-годишния мъж мошениците стигнали, след като самият той пуснал обява в интернет, че си търси работа. През март 2016 година му се обадил някой си „д-р Димитров“ и поискал да го наеме за куриер - щял да пренася документи и комисиони, тъй като работата му била свързана с изкупуване на земеделски земи. Красимир обаче отказал предложението, защото в момента имал временна работа. В края на месеца „д-р Димитров“ отново му се обадил, като подновил офертата и тогава русенецът приел да бъде куриер на непознатия мъж.
На 8 април мнимият доктор го изпратил в разградското село Гецово, откъдето трябвало да вземе  3000 лева. Желев отишъл с такси до изрично посочения адрес, където го чакала възрастна жена. Веднага му светнала лампичката, че участва в телефонна измама, но въпреки това взел плика с парите, заделил за себе си 200 лева, а останалата сума оставил до указателната табела в началото на селото.
На 14 май мъжът бил изпратен във Велики Преслав, където друга баба, жертва на телефонната мафия, му предала 390 лева. Със 100 лева по нареждане на „работодателя“ си Красимир купил ваучери, а останалите 290 били негов личен хонорар. Същия ден следобед 59-годишният измамник отново бил изпратен във Велики Преслав, за да вземе пари от друга старица, но тя предвидливо била съобщила в полицията и така мулето било задържано.