Популярността на Анита Мейзер, доскоро известна като варненската сексбомба със 120 сантиметра гръдна обиколка, расте. Но интересът към нея идва все след чутовни скандали. Последният и най-яркият от тях беше участието й на кокурса Mrs Bulgaria World, което породи не просто антисензация, ами дори и нов фолклор. След като беше подложена на продължителен публичен линч, страстите около нея поутихнаха. До момента, в който не дойде времето тя да нанесе удар. А именно – да извади ексклузивно пред „ШОУ“ на показ своите козове срещу врагинята си и критикарка Меги Савова. Или по-точно – това, че според Мейзер марките, които Савова притежава, не отговарят на световните и тя не може да има претенции към международните конкурси. Скандалите около Анита действително й донесоха слава – добре сработен механизъм на родна почва. За това до голяма степен допринесоха брутални снимки от конкурса Mrs Bulgaria World, които, както самата тя призна пред вестника на народа, съвсем тенденциозно е качила, за да привлече вниманието към себе си. Наскоро пък варненката, която преди месец чукна 51 лета, публикува в своя профил във Фейсбук други фотоси, но не от годините й на сексбомба, а от мутренските времена, когато е била стройна млада дама със скромен бюст. Периодът е от началото на 90-те, когато тя все още е била във Варна и не е и помисляла, че след време ще заживее в Лас Вегас. Не са малко хората в морската столица, които си спомнят това време, като част от тях са популярни днес личности, а някои от дори и съвсем не безизвестни фигури от родния ъндърграунд. Те решиха да разкажат пред „ШОУ“ интересни случки от живота на Анита, която пък смятала дори след време да опише житието и битието си в книга.
„В началото на 90-те Анита държеше две заведения – „Панда 1“ и „Панда 2“ - едното в кв. „Възраждане” 4, а другото в района на техникумите във Варна. Всички мутри й бяха клиенти и бяха много близки с нея. По едно време имаше разни борчета, които се опитваха да я рекетират, но тя се беше сближила с покойния Данчо Марков (взривения на 21 ноември 1996 година сикаджийски бос по Черноморието и брат на световния шампион по кикбокс Марко Марков – б. а. ) и той оправи нещата. Извика хората, които я притесняваха, и им каза да не я закачат повече“, разказва пред наш репортер приближен на настоящата Mrs Bulgaria World за 2014-а. По думите му, още тогава Анита била развъртяна бизнес дама и успявала да се сработи с всички мутри, които я уважавали, защото била „работливо младо момиче, а не като мухлите, които им висели на врата“. 

Преди да има собствен бизнес, тя започнала работа в култовото навремето заведение „Сити клуб“ във Варна. „Тогава бяха бухалкаджийските истории, много сбивания ставаха там. Имало е случаи и за нея да се бият, чупеха се бутилки в главите, бяха страшни истории!“, разказват очевидци от онова време. Тогава Анита, освен с Данчо Марков, била близка и с други популярни ъндърграунд играчи, някои от които вече не са сред живите. Един от тях е Черния Венци, който винаги й удрял рамо, когато около нея ставало напечено.

Преди да започне да работи като барманка и сервитьорка, Анита карала курсове за администратор на рецепция, а по-късно се уредила в хитовия тогава хотел на Златните – „Шипка“, спомнят си нейни приятели. И разкриват любопитен факт от живота й, който за нея си бил сериозно 

и кошмарно изпитание

„Беше, мисля, през 89-а година, когато завърши курса, и на едно събиране едва не я изнасилиха. Имаше просто голям шанс, че я спасиха“, разкрива нейният приближен. Драмата се случва в едно от също известните и оборотни по онова време заведения – „Трифон Зарезан“, и е предшествана от случайно запознанство с две от големите мутри на Варна, които Анита срещнала. Тогава тя живеела с дъщеря си Джули, която била на около 2 годинки, в местността Евксиноград. Излязла да чака автобуса, за да отиде в „Трифон Зарезан“ на събиране на колегите, с които завършили курса за администратори и искали да се почерпят. По едно време минал „космически“ за онези години „Мерцедес“, който едва не катастрофирал. „Въпросните две мутри, чиито имена ще ви спестя, паднали направо, защото Ани тогава си беше „точилка”. Направили моментално обратен завой и пазачът на резиденция „Евксиноград“ подвикнал на Ани: „Тези за тебе се връщат, да знаеш!...“. Питали я накъде ще ходи и тя им казала“, разказва нашият източник. И добавя, че с неподправен мутренски хумор двете „тупалки” й казали да скача в колата, че „да я изнасилят набързо и да я пускат“. След като подметнали дърварската шега, й казали, че няма от какво да се притеснява, но има всякакви гамени, които може нещо да й сторят, и затова е по-добре да е под тяхна опека. Закарали я до заведението и й дали телефонен номер в „Астория“, където стояли най-често – ако има нещо, да им звъни. „Точно 10 минути след това действително се наложило Ани да им звъни. На събирането всички били много пияни, а един от преподавателите, който я харесвал и искал да спи с нея, съвсем нямал задръжки. Доколкото знам, май бил партньор в заведението или приятел на собственика. Задърпал я и я вкарал в една стаичка и заключил. 

Извадил нож да я сплаши и пробвал да я изнасили“ 

разкрива още абсолютно неивестния досега факт в живота на Анита Мейзер източникът на „ШОУ“. Тя обаче запазила хладнокръвие и само му казала да й даде да се обади на свекърва си да й каже, че ще се забави и да се погрижи тя за детето. Той склонил и тя набрала номера на „Астория“. Там вдигнало едно момиче и казало, че двамата здравеняци били там, но излезли. Тъкмо се била отчаяла, защото пияницата отново я бил наврял в помещението и я заключил, когато на вратата започнало да се тропа. „Отваряй!“, креснали мутрите, а онзи моментално изтрезнял. Стреснат, обаче, не искал да отключва и затова се наложило бухалкаджиите да прострелят патрона. „Можете да си представите какво е станало след това – извадили го и го смлели от бой с палки. Вадили са го на ръце от заведението, не е можел да ходи...“, красноречиво обяснява финала на историята приятелят на Анита. 

По-късно тя започнала работа в „Сити клуб“, а след това и в популярния бар „Туи“ на Златните. Още тогава участвала в няколко конкурса, станала веднъж първа на „Мис Туризъм“ и веднъж - втора. „Тогава Бацата (Христо Асенов – известен преди години варненски охранителен бос, приятел на покойния Георги Илиев и настоящ успешен бизнесмен – б. а.) й беше голям фен. Подарявал й е цели кошници с цветя. Яка барманка си беше тогава Ани, много я харесваха – младо, стройно момиче на 30-ина години“, разказват още сподвижниците й и нейни бивши клиенти. 

Когато дошло време и си отворила първото собствено барче, изхарчила всичките си спестявания. Имала малко заделени пари, но станало наводнение в заведението и се наложило да прави ремонт. И се получило така, че нямала пари за кафе машина. Точно тогава всички мутри се събирали в кафенето „Кристал“. И тя се завъртяла там, седнала да пие кафе и да мисли от кого да поиска заем. Насядали били всички известни по онова време лица във Варна, които я питали какво става с нея. И тя им казала, че ще отваря заведение, а те я питали кога, че да отидат да го посетят. Тогава Анита им отвърнала, че има малък проблем - не може да си купи кафе машина. „Само й казали: „Е, че ти нямаш проблем! 

Я влез в колата, има пари вътре – вземи си колкото искаш

Ама не повече!“. И така почна Ани да върти заведенията си“, разказва още запознатият с историята източник на „ШОУ“. 

В заведението на бъдещата сексбомба в блок 77 във „Възраждане“ постоянно се тълпял народ, спомнят си хората от квартала. „Ама се вдигаше много шум, защото оставаха до късно. Имаше тука даже един възрастен мъж, който постоянно ги гълчеше. В отговор те знаете ли какво направиха? - Ами намазаха му вратата с ла*на!“, разказва жена от съседния блок. В другото заведение на бъдещата Мейзер пък Бацата бил поставил от своите игрални автомати и тя вземала сериозен процент от печалбата. 

Пред „ШОУ“ Анита Мейзер е доста лаконична за тези времена: „Имало е много истории, вярно е. Виждала съм да пребиват хора и какви ли не още неща. Мен действително не ме закачаха, защото ме уважаваха. Но не ме карай да ти казвам имена, защото няма как да стане“, опъва се мисиската, потърсена за коментар. Единственото, което се съгласи да сподели, е за познанството си с покойния вече Данчо Марков. „Бяхме много близки, като брат и сестричка. Чудесен човек беше Данчо! Запознахме се случайно и започна да си пие кафето при мен. Станахме приятели и си спомням, че в деня, преди да го убият, ми беше на гости. Каза ми: „Погледни през прозореца – има две коли, ама само тия са моите, онези отдолу не ги зная кои са… Много скоро мен няма да ме има, дойдох да си кажем сбогом“. Аз изтръпнах и му казах, че се бъзика. А той отвърна, че, за жалост, не е така и няма вече къде да избяга. Той просто явно знаеше, че ще го убият...“, спомня си Анита. 

По онова време започнала да върти и бизнес с паркет, разкрива самата тя. „Бях наела едно помещение от Здравко Ръчичката (популярен варненски бизнесмен – б. а.), който ми беше за пример. Отдаваше помещения под наем и тогава и на мен ми светна, че това искам да правя. Бях му казала даже на майтап: „Здравко, като порасна, искам да стана като теб!“. А с него се засякохме преди няколко дни и той ми вика: „Гледам, добре се движиш, започваш да ме стигаш“, разказва през смях Мейзер. 

Малко по-късно – през 98-а година, тя решила да замине за Америка, за да почерпи опит, тъй като смятала да отвори туристическа агенция. Успяла да взема виза и хванала самолета за Маями. Започнала работа в едно ливанско заведение – House of Kebap, което държали арменци, 

и там срещнала бъдещия си съпруг – американеца от еврейски произход Марк Мейзер

За въпросния евреин беше писано преди време, че е починал, но той е жив, макар и не много здрав, споделя Анита. „Почина първият ми съпруг, от когото е дъщеря ми Жулиета – Джули. Но не ми се приказва за тази история...“, рязко реже мисиската, но пък разкрива за запознанството си с американеца. „Бях сервитьорка, а той - клиент. Започнах да работя, за да видя какви пари се печелят там, аз иначе имах вече 5 бизнеса в България. Собственикът не ми даваше да общувам с Марк, защото ме харесвал и бил ерген, а ако ме вземел – заминавала му емигрантката работничка. Един ден обаче той ми даде телефона си и така станаха нещата…“, разказва Анита. И добавя, че имала 6-месечна виза, като за половин година работа била успяла да спести 38 000$, които й дали старта в САЩ, а не съпруга й. „Всеки си мисли, че съм някаква милионерка, а милионите ми са от Марк. Това не е вярно, ама иди обяснявай. Вярно е – живеехме заедно, той ми купуваше коли и всичко, което ми е било нужно, но от него нямам никакъв кеш“, казва тя. И добавя, че с Марк никога не са имали сексуални контакти, а „просто са били приятели”. Бракът между двамата дошъл, след като тя му обяснила, че визата й изтича. Той се консултирал с адвокати, които му казали, че ако иска Анита да остане – най-сигурният начин е да се оженят. „Имаше едно условие – да живея при него и да опитаме да бъдем семейство, като му беше ясно, че ще е съвсем платоническа връзката ни. Той искаше сякаш да има просто човек до себе си, защото нямаше деца. Беше направил преди това сериозен инфаркт и искаше да има семейство. Живяхме известно време така, той гледаше Джули като негова дъщеря и всичко беше наред. Но здравето му се влоши и се наложи операция за поставяне на байпас“, разказва Мейзер. Като легнал на операционната маса, той я извикал и дал на доктора пред нея един плик, в който имало завещание – ако умре, всичко, което притежава, да бъде на Анита и дъщеря й. „Но ми каза: „Тук е Лас Вегас – всичко е хазарт. Може да се събудя, може и да не се събудя. Ако не – 

всичко е за теб. Но ако се събудя – трябва да си взема обратно всичко“

Опасен евреин, какво да ти кажа!...“, обяснява шеговито Мисис България 2014. Операцията била успешна, но с времето Марк се затворил и искал да комуникира с много тесен кръг хора. Тогава извикал Анита и й казал: „Ако искаш, остани женена за мен, но виждаш, че не съм добре и не мога да ти дам нищо като партньор...“. Така тя решила да се разведе и поела по своя път, а той се усамотил в имение в Тексас. За бившия си съпруг Анита още говори с уважение и разкрива, че бил изключително заможен. Само в картини имал над 200 000-250 000$, а брат му бил шеф на „Сони мюзик“ в Англия. „Ние се чуваме и сега, но никога не го търся за помощ, защото не мисля, че е редно. Не знам дали би ми дал кеш, дори да се наложи“, споделя Мейзер. 

И добавя, че всички писания, че тя е някаква милионерка, са просто митове. „Истината е, че мезонетът, който имам, е в сграда, построена върху земя, която беше на баща ми, а той ми дари. Просто изкарах късмет. И сега печеля от наем на един търговски обект там, както и от наем на фамилната ни къща на центъра на Варна“, обяснява тя. И добавя, че доскоро е имала и приходи от наеми от две сгради в Чикаго, които закупи неотдавна. „Истината е, че в момента не съм много добре финансово, защото направих грешна инвестиция в Чикаго, и на практика съм пред тотален банкрут! В момента съм на ръба просто… И ако банкрутирам, падането ще е толкова от високо, че ще трябва само вкъщи да си стоя. Всичките пари, които имах, ги вложих в двете сгради в Чикаго. А тях разбрах, че са ги обрали негри. Нищо не са оставили – изкорубили водопроводи, дограми, изрязали са и металните врати за скрап!...“, разкрива ексклузивно пред „ШОУ“ Анита за настоящата ситуация. Пред дни тя получила писмо от местното кметство, че ако до 15 дни не вземе мерки и не приведе във вид сградите, те ще бъдат съборени. „Една книга с глоби имам! Заплашват ме, че до дни ще съборят първата ми сграда, като между 50 000 и 100 000$ ще ми струва само разчистването на отломките!“, стресирано обяснява Мейзер. И добавя, че отделно има да плаща хиляди левове глоби и по 7000$ данък за сграда. „В момента се чудя какво да правя! 

Просто съм на косъм! 

Не само, че не печеля пари, ами съм толкова вътре… Всичките ми пари са вложени там!“, с играещ глас споделя Анита. Тя била закупила тези сгради, за да може да си осигури старините в България. Именно такава е била и идеята й – да се върне да живее в родината си, като на месец да очаква по минимум 10 000$ от наеми, а отделно и оттук да пада по някой лев от имотите. „Имам някакви книжа, с които играя на борсата, но тях просто не ги смятам за пари. Сега аз на практика нямам никакви свободни средства. Последния си кеш го прибрах вече и сега чакам само от наемите във Варна. Ако някой утре влезе в дома ми с пистолет и ми каже: „Дай 2 лева“, аз няма да имам! А всеки си мисли, че съм бъкана с пари и ми иска!“, жалва се сексбомбата.

И добавя, че, освен всичките й житейски драми, още я „ядат“ по вестниците заради световния конкурс, на който се яви. „Изкараха ме каква ли не… да не говорим, че никой не ми дава право да се защитя. От „Господари на ефира“ направиха предаване с Меги Савова, но на мен не ми дадоха право на отговор“, обяснява още Мейзер. Тя разкрива, че на два пъти се обаждала на хора от предаването, но никой не й обърнал нужното внимание. „Вдигна ми човек на име Краси Луканов, който ми отказа. Първият път ми каза: „Ами ние нямаме интерес“, като говореше от името на всички. Каза ми: „Това е забравена история, не повече от 1000 души в България се интересуват от вашия случай“. После пак ми вдигна той и ми каза, че ще говори с продуцентите и ще ми върне отговор. Но така и не ми звънна. След това аз му се обадих и той: „Ами нали ви казах първия път… Говорих с продуцентите, те са на същото мнение“. И каза нещо, което ме озадачи: „Трябва да ви отделим минимум 6 минути – 3 минути за ответната страна - да каже тя какво е казала, и 3 минути на вас, което ще струва телевизионно време 10 000 лева“. Почувствах го така, сякаш индиректно ми се казва: ако искаш си плати и ще те пуснем”, разкрива още Анита Мейзер.