Извършител на грабеж, двамата му съучастници и крадец от хипермаркет са разкрити от криминалистите на Първо РПУ в навечерието на празника на МВР-5 юли.
След повече от 4 месеца издирване спецполицаите влезли в дирите на 19-годишния гастрольор В.Н. и го арестували. На 23 февруари пристигналият в Русе младеж и тукашните му съучастници - 20-годишният Д.И. и 15-годишен осмокласник, нападнали 79-годишна жена в 10 часа. В.Н. издърпал чантата от ръката й и изчезнал заедно с двамата си помагачи. В нея имало два мобилни апарата, портмоне с 16 лева, лекарства, ключове и други вещи на обща стойност 150 лева.
Започналото издирване зациклило, но криминалистите подходили нестандартно и успели да се доберат до гастрольора, който се оказал с чисто досие. В сряда той е арестуван и конвоиран до Русе, след което са задържани и съучастниците му, които също били без криминални прояви.
Пак в сряда е задържан и 31-годишен познайник на Първо РПУ за кражби на три бутилки уиски за 114 лева на 5 и 11 юни. И.Н. е действал в магазин „Билла“ на ул. „Неофит Бозвели“ по едно и също време в 13 часа, но по записите на камерите той е открит.