Два български микробуса със специално пригодени тайници за нелегален износ на цигари за Германия разкриха за един ден митничари. Контрабандата на общо 2300 кутии папироси с акцизен бандерол са засечени с помощта на рентгеновата система на Дунав мост. 
В четвъртък сутринта на моста пристигнал микробус с великотърновска регистрация. В хода на проверката митничарите забелязали, че между носещите греди е монтиран резервоар, като от двете му страни са поставени плоскости. При демонтиране в предната част на платформата с дължина 2 метра и широчина един метър са забелязани нарочно направени кухини. От тях са извадени 1650 кутии цигали.
Другият трафикант пътувал с микробус със силистренска регистрация, който теглел ремарке-платформа с натоварен върху нея друг автомобил. Между двигателния отсек и купето е открит тайник, в който са били укрити 650 кутии цигари.
На двамата водачи са съставени актове заради липсата на придружителен документ, а заради тайниците в превозните средства им е наложена и санкция от по 1000 лева. При повторно залавяне на автомобилите с тайници, законът предвижда конфискацията им.