32-годишен мъж с дебело криминално досие е арестуван, след като разбил четири хранителни магазина, като единият от тях бил атакуван два пъти за четири дни.
Поредицата от взломни кражби започнала в нощта срещу 17 януари, когато собственикът на бакалия в началото на бул.“България“ подал сигнал за задигнати 50 лева на монети и бутилка марково уиски след разбиване на входната врата от ПВЦ дограма. На 21 януари същият собственик пак се обадил в полицията, че с щанга е отворена сложената след предната кражба нова алуминиева врата и са взети цигари от различни марки. На 10 февpуаpи е получено съобщение от управител на магазин на ул.“Даме Груев“ за неуспешен опит за влизане в склада. Крадецът откъртил метален крак от стол и с него окривил алуминиевата дограмата на вратата към склада, като същевременно прекъснал захранването на охранителна камера. Действията му обаче били вече записани и криминалистите от Първо РПУ разпознали стария си „клиент“, но той се покрил дълбоко. След като на 12 февруари управител на магазин на ул.“Ямбол“ съобщил за нанесени щети по обекта и опит за проникване в него след прекъсване на захранването на камерите за видеонаблюдение, 32-годишният бандит е открит и вкаран в следствения арест.
В ареста на Първо РУ са още двама негови колеги. Единият е едва на 18 години с чисто досие, който на 7 февруари около 22.15 ч влязъл в хранителен магазин на ул.“Цар Асен“ и след 15 минути си тръгнал. Продавачката веднага огледала щанда с колбасите и установило липсата на сушеница, пастърма и кренвирши. Другият е 31-годишен с условни присъди за кражби, който този път влязъл с взлом в маза на ул.“Видин“ и излязъл с три скъпи куфара и хладилна чанта. И двамата бързо са издирени и прибрани в килия.