Един от най-популярните рап изпълнители в България – Криско, ще бъде част от журито в четвъртия сезон на "Х фактор" (X Factor).

Изпълнителят на хитовете „Било кво‘т било“, „Видимо доволни“ и „Шапка ти свалям“ и много други, ще се включи в избора на кандидатите за звездна певческа кариера, давайки възможност на най-добрите да станат част от впечатляващото шоу в ефира на Нова.

„Сблъсквал съм се с много трудности в развитието ми като изпълнител. Знам какво е да тръгнеш от нулата и да се справяш сам, впрягайки целия си потенциал в името на това да се реализираш като изпълнител и да създадеш готини проекти, които да се превърнат в хитове. Имам страхотната възможност да участвам в откриването на новия "Х фактор" на България, а също така да споделя своя опит, помагайки на бъдещи изпълнители“, коментира провокативният изпълнител, който ще коментира, критикува и разбира се, окуражава претендентите.

Освен като изпълнител на едни от най-големите съвременни хитове в България, някои от които достигат над 15 млн. гледания в онлайн пространството, през последните години Криско се развива и като продуцент на популярни български звезди.

Сред взривяващите музикални парчета на рапъра е и продуцираната от него песен на една от фаворитките в трети сезон на"Х фактор" - Гери Никол.

Само за броени дни „Ела и си вземи“ на свой ред се превърна в истински хит, превземайки музикалните класации.

Рап звездата ще се появи за първи път в ролята на авторитетно жури по време на кастинга на 18 и 19 юли във Фестивален и конгресен център във Варна.

„Криско е не само добър артист, но и продуцент, който е наясно с търсените качества във всеки участник в "Х фактор". Фактът, че е един от най-успешните изпълнители в България, го прави безценен за състава на журито – свежият поглед винаги дава нова перспектива“, коментира продуцентът на шоуто Магърдич Халваджиян.

И допълва, че съвсем скоро ще бъдат известни и останалите лица от великолепната четворка в шоуто.