Трима румънци - двама мъже и една жена, живеят втори живот благодарение на полицаи от Две могили.
Вчера призори чужденците пътували към родината си с „Фолксваген Голф IV“ и се доверили напълно на инструкциите на GPS навигацията си. Картите на електронния помощник обаче явно не са съвсем надеждни, защото пътниците се оказали на четвъртокласния път Кацелово-Нисово, който никога не се чисти през зимата. В тъмното голфът се забил в пряспа, двигателят се напълнил със сняг и угаснал и хората се оказали в леден капан.
Единият румънец подал сигнал на тел.112 в 3.30 часа, но объркал мястото, където са закъсали. Следвайки описанията му, беленските полицаи започнали да търсят авариралата кола по пътя Русе-Попово. Мотопатрул на Две могили решил да провери с бойната „Лада Нива“ отсечката Кацелово-Нисово и не след дълго видял забитата в пряспа кола.
Двамата униформени грабнали лопатите от автомобила си и успели да освободят колата от смъртоносната бяла прегръдка. Излезлите отвътре трима души били посинели от студ и не можели да си кажат дори имената. Голфът бил изтеглен с въже докато запали, а после полицаите го съпроводили до главния път за Русе.