Пететажният корпус А на Средношколското общежитие с обща площ от 2792 кв.м да се обяви на търг за наемане за 5 години, предлага кметът Пламен Стоилов на общинските съветници. 
Директорът на общежитието Йордан Ангелов е внесъл в общинската администрация докладна, в която обяснява, че има свободни площи, които могат да се отдадт под наем и така да се допълни ниският бюджет на средношколското общежитие.
Определянето на наема е възложено на независим оценитер, съобщи шефът на общинската дирекция „Икономика и управление на собствеността“ Нели Миткова.
„Утро“ научи, че интерес към сградата има шефът на „Ричмарт“ Мартин Йорданов. Той потвърди и сподели, че е направил запитване за общежитието още преди месеци и ако спечели търга, ще настани там стотина свои служители.
Русенската фирма за мъжка мода поддържа цял автопарк с 12 автобуса, с които вози всеки ден работници на стотици километри. Значителна част от тях биха предпочели да нощуват в града и да се прибират само през уикенда. Това би позволило на фирмата да съкрати малко разходите за транспорт, а и да привлече допълнително хора от други населени места, за които ще има осигурена квартира.