Поради лоши метеорологични условия е прекъснато движението на влаковете в два железопътни участъка, съобщават от пресцентъра на БДЖ. Единият ж.п. участък е Добрич – Кардам, а другият – Силистра – Самуил. Временно е преустановено преминаването и през граничните пунктове Кардам и Дуранкулак, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Причината е усложнената зимна обстановка на територията на Румъния.

В  Гранична полиция е постъпила информация от румънските власти за преустановено движение по националната пътна мрежа на Румъния в окръзите Калъраш, Браила и Тулча, включително и през ГКПП Кардам – Негру вода и ГКПП Дуранкулак – Констанца.

Затворени са пътищата по всички направления в област Силистра, съобщиха от пресцентъра на общината. Изключително тежката обстановка в областта – силен снеговалеж, вятър и снегонавявания са причина за взетата мярка. Не се препоръчват пътувания от и към община Силистра. Снегопочистващите машини на територията на града ще продължават да работят.

Около 6 километра е опашката на ГКПП "Дунав мост" на изход от България. Има около 200 – 300 товарни автомобила, информират от ОД на МВР – Русе. Камионите, обаче продължават да идват от Южна България, а при град Бяла се пропускат поетапно чакащите автомобили.
Направена е нужната организация на пропускателния пункт, за да може камионите да преминават максимално безпроблемно.

Всички третокласни пътища в област Шумен и път ІІ-27 „Нови пазар - Тръница” са затворени за движение. Това съобщиха от Областно пътно управление-Шумен. Те не могат да се почистват заради намалената от снеговалежа и силния вятър видимост.

Пътните настилки по основните направления са заснежени, на отделни места със снегонавявания, които се чистят. Пътната настилка по автомагистрала „Хемус” е заснежена, но се обработва. Път І-2 „Шумен-Русе” е затворен за товарни автомобили с тегло над 10 т. Товарните автомобили трябва задължително да са с вериги по Път ІІ-73 „Шумен-Карнобат”. Времето e облачно. Вали обилен сняг, придружен със силен северен вятър. Температурите са в интервал от минус 2° до минус 5 °С.