Изчезналата на 4 май ученичка в Спортното училище „Майор Атанас Узунов“ Памела Панайотова е открита в Бургас. 14-годишната гребкиня е засечена по улиците в черноморския град съвсем случайно на 18 юни.
Момичето действително е установено в Бургас, но засега не мога да кажа с кого е отишло там и какво е правило през всичките тези 46 дни, в които бе обявено за издирване, каза вчера за „Утро“ директорът на Областната дирекция на МВР в Русе старши комисар Теодор Атанасов.
За момента се знае, че няма данни за извършено престъпление срещу Памела, но подробностите ще се научат, когато тя пристигне в Русе.
Според процедурата Памела първо е закарана до Варна. След това тя е транспортирана до Разпределителния център в Горна Оряховица и вчера надвечер трябваше да пристигне в Русе.
На 4 май Памела тръгна за училище от жилището си в „Чародейка“, но вечерта не се прибра и на следващия ден баща й я обяви за издирване. По негови данни момичето често бягало от къщи за по няколко дни, но после се прибирало и никога не е изчезвало за толкова дълго време.
Предполага се, че ученичката е изчезнала с 18-годишния си приятел Иван Сашев, но Теодор Атанасов отказа да коментира тази версия.
Памела е била с момче, когато са ги видели полицаите, разкрива бащата на момичето Велико Панайотов пред сайта „Блиц“. По думите му това е именно Иван Сашев, който е лежал в Бойчиновци заради кражби. Панайотов е сигурен, че Памела е избягала точно с него. Той я накарал да задигне едни парички от майка ми, които са  3800 лева, които тя е затворила в някакъв буркан, разкрива Велико. Според него това най-вероятно се е случило в някоя от съботите или неделите преди бягството, в които той и Памела са й били на гости в Сваленик.
Жената е на 82 години, не проверява всеки ден парите си и затова Велико не е разбрал по-рано за кражбата, става ясно от разкритията му. Той обаче не знае дали Иван също е задържан. Бащата казва, че е сигурен в едно - че Сашев е отвличал 14-годишното момиче два пъти и под влиянието на наркотици и сега е успял да го накара да избяга с него. По думите му полицаите са видели Памела да бърка в контейнери с момче до нея, което му подсказва, че двамата са изхарчили парите и са стигнали до кофите за боклук за прехраната си.