Само да не е изведена в чужбина за проститутка и да е в страната - това се молят близките на Нанси Деянова Костова от Сливо поле, която вече 20 дни е в неизвестност.
16-годишната ученичка в гимназията по облекло „Недка Иван Лазарова“ тръгва за училище на 30 юни, стига до сградата, но не влиза в клас. Видяна е от своя съученичка, а по-късно нейни приятелки твърдят, че се е качила в такси и следите й се губят.
Момичето е с ниско кръвно и близките проверяват русенските болници - да не би да му е прилошало и да е потърсило помощ. И от „Канев“, и от „Медика“ отговорът е отрицателен - такава пациентка не е преглеждана.
Сигнал за изчезването е подаден във Второ районно управление на полицията в Русе.
Семейството се опасява, че Нанси е отведена на неизвестно място от няколко години по-голям от нея мъж от Малко Враново. Той е женен, има деца и може да злоупотреби с нея, като я прати на някоя магистрала в Европа, тревожат се близките. Името на човека, когото подозират, е съобщено в полицията. Той не е в дома си и в момента също е издирван.
Всъщност миналата година Нанси е имала подобен инцидент със същия човек, по когото мимолетно се увлича. Тогава изчезва на 19 март, но е открита на втория ден и всичко приключва благополучно. Сега обаче ситуацията е по-тревожна и горещите надежди на семейството за добър финал се топят от ден на ден.