Служебна благодарност и почетна грамота за висок професионализъм, ефективност и добро качество на работа при съществено натоварване през 2014 година. Това отличие получи Русенската районна прокуратура като поощрение от главния прокурор Сотир Цацаров.
Наградата вчера бе връчена на ръководителя на районната прокуратура Яна Илиева от окръжния прокурор Георги Георгиев в присъствието на техни колеги прокурори на районно и окръжно ниво.
„След направени промени, тази година за първи път поощрения за работата си могат да получават не само отделни магистрати, но и цели структури. Голямо признание е, че още при първата такава възможност главният прокурор награди Русенската районна прокуратура“, заяви Георгиев, който впрочем бе нейн ръководител до средата на 2014 година. 
Окръжният прокурор заяви, че е имал възможност да обсъди полученото признание и с апелативния прокурор и бивш окръжен прокурор Огнян Басарболиев, и с главния прокурор Сотир Цацаров. И двамата са заявили, че в основата на наградата е всеотдайната работа по делата с бежанците.
„Тези случаи са свързани с голямо натоварване извън работно време, в почивни дни, в празнични дни. Полагат се изключителни грижи за запазване честта и достойнството на бежанците, за непълнолетните и малолетни лица, бременни жени, които преминават незаконно границата. Заслуга за това имат и от Българския червен кръст, и от дирекция „Социално подпомагане“, и от полицията“, допълни Георгиев.
Районният прокурор Яна Илиева благодари за високата оценка и отбеляза, че наградата е резултат от личния принос и на прокурорите, и на администрацията.
„Отличието е добро начало и основа за надграждане на постигнатото. Надявам се и в бъдеще да постигнем такива резултати“, допълни Илиева.