Съпругата на израелски министър на вътрешните работи, Силван Шалом от партия „Ликуд“, се извини за расистка шега по адрес на президента на САЩ Барак Обама, предаде Франс прес. 

„Знаете ли какво е кафе Обама? Черно и слабо“, написа в „Туитър“ Джуди Шалом Нир-Мозес. Не се дълго акаунтът на министерската съпруга в социалната мрежа бе залят от вълна от възмущение и критики. 

В резултат Нир-Мозес се видя принудена да изтрие своя туит. 

„Поднасям моите извинения, това беше идиотска шега, която някой ми разказа“, написа по-късно тя в „Туитър“. 

В друг пост в социалната мрежа, адресиран директно до Обама, тя призна, че не е трябвало да разпространява „тази неуместна шега“. 

„Обичам хората, независимо от тяхната раса или религия“, увери съпругата на израелския министър. След това тя шеговито изрази надежда, че ще остане женена, след като мъжът и кацне и чуе да се говори за това, което направила. 

Освен че е министър на вътрешните работи, Силван Шалом отговаря в израелското правителство за отношенията със САЩ, стратегически съюзник на страната. 

Неговата съпруга, известна с откровените си коментари, е от семейство Мозес, което притежава израелския вестник с най-голям тираж „Йедиот ахронот“. 

Тя води седмично радиопредаване и участва в редица телевизионни програми. 

Джуди Шалом публикува в интернет свои коментари – често твърде остри, по социални и политически въпроси. Тя по-конкретно обвинява представители на левицата в липса на патриотизъм.