Десетки русенци, приятели и близки напълниха книжарница „Хермес“ в Русе в петък вечер по време на премиерата на третия роман „Живот на паралел“ на младата и талантлива писателка Вероника Денева. Почитателите на Вероника се наредиха на опашка, за да си вземат книгата й и да получат автограф. 
Ако ви интересуват въпроси като дали можете да сложите маска и да избягате от себе си, дали успехът е нужен на всяка цена, дали любовта помага или пречи на нашите цели, то тогава можете да намерите нещо за себе си в тази книга, сподели авторката. „Живот на паралел“ е роман за опита за бягство от съдбата, за намирането на себе си чрез любовта, за желанието да бъдем успешни на всяка цена. Лъжи, измами, престъпления и дори убийство са само част от историята, която разказва Вероника. 
„Вечер в леглото я притискаше силно до себе си. Заставяше я да му казва колко много го обича по десет пъти на нощ. Ако тя случайно не отвърнеше, Тони се обръщаше на другата страна и изпадаше в тиха истерия. Не знам защо толкова много се забавлявате на разказа ми, господин следовател. Светът не печели нищо, когато един победител е поставен на колене.“, е кратък откъс от третия роман на младата писателка. 
Вероника Денева е родена през 1984 г. в Русе, завършва Английската гимназия в Русе и политология в Софийския университет. В момента работи като мениджър човешки ресурси в София. В писателското поприще дебютира през 2010 г. с романа „Един друг живот“.