Шумни адмирации и невероятен интерес предизвика новата постановка на студентския театър „Пирон“ на международния младежки театрален фестивал във Враца. Студентската трупа, водена от своя режисьор - актьора в русенския театър Венцислав Петков, показа на фестивалната сцена най-новата си продукция - спектакъла „Много шум за нищо“ по пиесата на Уилям Шекспир. 
Представлението във Враца бе буквално дни след премиерата на сцената на Канев център, но възторгът, който предизвика у зрителите на фестивала, беше изключителен, разказа Петков след завръщането от Враца. При това, публиката на спектаклите там е изключително от „колеги“, затова още по-ценно е тяхното мнение и техните реакции, коментира той. Русенци са играли още в първия фестивален ден, фактически тяхното представление е било второ в програмата - след единия от двата италиански състава, участващи в програмата. Но още откриването на театралния форум вече е създало приповдигнатото настроение - с колоритното шествие с развети знамена на всички трупи /русенци също развели своето - изобразяващо фланелка със символичните пирони/, с красивото лазерно шоу и грандиозната заря. 
Прекрасно е, че се създава уникална творческа обстановка, казва Венцислав Петков. Млади актьори от трупите от Италия, Индия, Сърбия, Иран, Литва, Полша, Украйна, Грузия, Румъния, Норвегия, Египет, Латвия, Хърватия, Босна и Херцеговина, Камерун в продължение на близо седмица живеят с изкуството на Мелпомена. От една страна, младите таланти така си сверяват часовника, а от друга създават нови контакти и общуват, което е толкова важно за хората, избрали театъра за своя съдба, посочва Венци Петков. Той е изключително доволен, че след русенския спектакъл много от другите млади актьори наобиколили русенци и дълго говорили с тях, като ги поздравявали за постановката. Бяха впечатлени, че посягаме с такава лекота към Шекспир и че успяваме да се справим с такава нелека драматургична материя, казва не без гордост актьорът-режисьор. 
Той отбелязва специалното място в постановката на музиката - автор е Калина Атанасова, и на костюмите - те са на Диана Ковачева. И с двете работим напоследък по различните постановки, а когато и музиката, и костюмите са създадени конкретно за определен спектакъл, това допълнително го прави по-стойностен и по-въздействащ, казва Петков. 
Русенци ще имат възможност да видят „Много шум за нищо“ на 22 и 24 юни, а също и на 6 юли. Представлението се играе в Канев център, а редовните зрители и почитателите на „Пирон“ знаят правилото на трупата: „Нямаме „вход“, но имаме „изход“!“. С други думи- входът е безплатен, а на излизане актьорите слагат едно бомбе, в което всеки може да пусне „колкото му се откъсне от сърцето“.