Бляскав успех, преливащ във фурор, пожъна поредният музикален проект на русенския музикант Преслав Петков и неговата съпруга, сопраното Анна Карадимова, в далечен Кувейт. Завчера артистичната двойка и техните гости  - бендът на известния и обичан в Русе тромпетист Михаил Йосифов, препълниха една от най-престижните зали в арабската държава. 
Това беше концерт за два сопрана и бенд, който срещна и комбинира по възможно най-стилния начин джаза с класиката, каза специално за „Утро“ Преслав часове след концерта. Анна Карадимова и Милица Гладнишка са преплели своите интерпретации, всяка в жанра, в който работи, на творби на Моцарт, Офенбах и Бизе, като предизвикали истински аплауз у многобройната публика.
Към пиесите на Дюк Елингтън, Ленард Бърнстейн, Франк Синатра и други композитори добавихме две пиеси на местния автор Амер Джафар и изпълнение на източния инструмент уд, което предизвика невероятна емоция, разказа русенецът. 
Той се надява, че неговите съграждани, които ценят високото майсторство и имат вкус към музикалния експеримент, също ще имат възможност да чуят тази програма, подготвена и изпълнена от сопраните Анна Карадимова и Милица Гладнишка, Михаил Йосифов /тромпет/, Борис Таслев /бас/, Васил Спасов /пиано/, Собир Мухамадиев /ударни/ и Преслав Петков /саксофон и кларинет/. Неизказано щастлив съм, че успяваме да прехвърлим мост между българското изпълнителско изкуство и европейската музика и Кувейт, където срещаме невероятно съпричастие, каза Преслав Петков.