Треньорът на футболния „Дунав“ на отбора със състезатели до 17 години Емил Иванов и неговият колега Емануил Върбанов обявиха национална кампания за попълване на състава за новия сезон. Те са готови да посрещнат за кастинг момчета от цяла България. Всяко момче, което проявява интерес към възможността да направи име с екипа на „Дунав“, може да позвъни на Иванов на телефон 0898457007. Върбанов отговаря на   0893342121.
„Най-вероятно новото първенство в Елитната юношеска група ще започне на 28 август. Ако е така, първата тренировка ще бъде насрочена за 15 юли“, обясни Иванов пред „Утро“.
Голмайсторът на отбора в предишното първенство Сонер Хюсеин вече няма да играе за Ю17, тъй като влиза по години в отбора с юноши старша възраст.
„Сонер израсна изключително много за една година. Възможностите пред него са две - юли да бъде повикан от Веско Великов в разширения състав на мъжкия отбор или да играе през идния сезон за „Марисан“, каза Иванов.
Междувременно той и Върбанов са готови и със старта на акция за набиране на деца, родени през 2008 година.
„Нека родителите ни търсят без притеснения на телефоните с всякакви въпроси, свързани с условията за приемане на децата в нашата школа. Засега няма как да упоменем датите и часовете на кастингите, защото не знаем кога и къде ще има свободно игрище за своеобразния изпит“, каза Иванов. 
Своевременна информация по темата ще излиза още във Фейсбук страницата на fcdunav.eu