Кметът на Две могили Николай Христов уволни вчера своя заместник Димитър Димитров. На въпрос на „Утро“ за мотивите, той лаконично отсече: „Прецених, че не ми върши работа“. И напомни, че зам.-кметовете могат да бъдат махнати по всяко време без обяснения.
Според градската мълва за края на общинската кариера на Димитров е виновно скандалното отворено писмо до Сергей Станишев. Той е един от седмината червени активисти, които са се подписали под него. Както „Утро“ писа, в писмото те критикуват депутата Добрин Данев и председателката на местната партийна организация Татяна Василева и настояват лидерът на БСП да вземе отношение. В противен случай заплашват, че ще се присъединят към движението на Георги Първанов АБВ.
Областният лидер на партията Милена Хинкова отрече партийна намеса в делата на кмета на Две могили. Призна обаче, че Николай Христов е коментирал пред нея, че ще иска обяснения от Димитров, който през работно време се занимавал с политическа агитация. Самият Димитров вчера не бе открит за коментар.