Директорът на едно от най-големите русенски училища натиска учителите да се записват за членове на партията на Меглена Кунева, съобщи преподавателка, настояла за анонимност. Тя самата не е от въпросното училище, но нейни колеги споделили с нея притесненията си, че директорът Галин Ганчев е поставил едва ли не императивно задачата всеки учител да набере по определен брой членове на Движение „България на гражданите“. Педагозите били под стрес - опасявали се, че ако не изпълнят задачата на шефа си, ще последват неприятности, можело да се стигне дори до уволнения. Затова много от тях трескаво събирали имена на близки и познати и ги записвали като членове на движението на бившата министърка на образованието Меглена Кунева. Хората си обяснявали активизацията с това, че предстоят избори и от ДБГ бързали да натрупат членска маса, която да им гарантира гласове на вота, за да могат да влязат в следващото 44 Народно събрание. 
„Ама моля ви, няма такова нещо! Това е абсурд!“, реагира директорът на училище „Васил Левски“ Галин Ганчев. Няма такива нареждания, няма такива препоръки, никой никого не кара да се записва в партията, продължи Ганчев, който е член на националното ръководство на ДБГ. 
Вярно е, че в училището, което ръководя, има няколко човека, които са членове на движението, но това в никакъв случай не означава, че някой някого агитира, добави Ганчев. И обясни, че самият той от три седмици е в болнични, а в момента дори се лекува в санаториум. Разсъждавайки по въпроса, зададен му от „Утро“, той дори стигна дотам, че окачестви мълвата за „вербуване“ на нови членове на ДБГ сред учителите като „зловредни слухове“. Интересно ми е кой разпространява тези слухове, но това намирисва на не съвсем порядъчни удари в гръб, коментира Галин Ганчев.