Русенските квартиранти Бойка и Станди вчера се настаниха в Парка за танцуващи мечки край Белица. Първоначално двете животни бяха изключително плахи, но в крайна сметка любопитството надделя и те се престрашиха да направят кратка разходка из новия си дом.
Според ветеринарния лекар на парка д-р Никола Кирянски, общото здравословно състояние на новите обитатели е задоволително. „Мечките са изключително спокойни, с голям апетит. Заради постоянната липса на движение са с наднормено тегло - Станди е около 350 кг, а Бойка - 140. Животните са с нарушено покритие на кучешките зъби, като Станди има два счупени горни кучешки зъба, а Бойка - един. Бяха силно опаразитени, но вече получиха медикаменти против вътрешни и външни паразити. И при двамата се наблюдава стереотипно поведение, което се дължи на това, че досега са живели на недостатъчно пространство“.
Взети са кръвни проби от двете животни, които ще дадат допълнителна информация за здравословното им състояние.
Бойка и Станди пристигнаха в стопанисвания от „Четири лапи“ и фондацията на Бриджит Бардо парк и ще се върнат в Лесопарка Липник след построяването на зоопарк. С тях обитателите на специализирания парк в полите на Рила с площ 120 дка вече са 26.