Цветен и разкошен концерт представи панорамата на 55-годишната творческа биография на именития Фолклорен танцов театър „Найден Киров“. Мащабното колоритно платно започна с излизането на сцената на всички състави на ансамбъла - малки и големи танцьори, хорови състави и оркестър. След това бяха изпълнени няколко танца по хореография на създателя на „Найден Киров“ Иван Донев, като уникалното „Бръмбарче“ за пореден път накара залата да избухне в аплауз. Взривни аплодисменти споходиха и забавния танцов скеч „Ай, гиди вино!“ по хореография на Богдан Донев. 
Във втората част зрителите видяха голям отрязък от драматично-танцовия спектакъл „Шибил“, където фолклорно-хореографските сцени допълват и обогатяват сюжета на Йовковата драма. 
На финала на концерта, който бе посветен на Иван Донев, публиката се изправи на крака и разлюля салона с бурни ръкопляскания. Цветя и поздравления фолклорният театър получи от CIOFF - Международния съвет на организаторите на фолклорни фестивали, от областния управител Стефко Бурджиев, от председателя на Общинския съвет Васил Пенчев, от кмета Пламен Стоилов, клуб „Чанове“, партия ГЕРБ. Кошница цветя изпрати вдовицата на Иван Донев Румяна, която бе сред публиката, както и народният представител от ГЕРБ Пламен Нунев. 
Тази вечер концертът ще бъде показан за трети път, очакват се много официални гости.